Botnia Hästklinik AB

Vi är en klinik som brinner för utredning av nedsatt prestation hos hästar och fokuserar stenhårt på högt specialiserad vård.

Du hittar oss två-tre dagar på kliniken på Solänget, vi har även klinik uppe i Umeå på Hippologium.


Kliniken har sedan start satsat mycket på att kunna hålla hög kvalité och ligga iframkant gällande utveckling. Vi är en få hästkliniker i Sverige som erbjuder de senaste inom regerativ medicin i form av iPRF (ett fantastiskt komplement vid ledinflammationer – istället för kortison- och vid sen- och ligamentskador!). Vi har dessutom bra bilddiagnostiska möjligheter i form av röntgen, ultraljud, endoskopi, oroskopi (munkamera) och gastroskopi. Vi tar även emot second opinion-hältor och tandremisser. Vi samarbetar med duktiga specialister inom dessa områden och som kommer till oss några gånger per år.

Utöver hältor och tänder gör vi på kliniken det mesta. Vi gör enklare stående operationer (caslick, enklare sår, kastrationer), endoskopi och luftvägsutredningar samt gastroskopi. Vi har inget eget labratorium men kan ta de flesta typer av blodprover. Vi säljer även bandagematerial och fodertillskott (med mera!)  under våra öppettider.

För att boka tid hos oss kan man använda formuläret på vår hemsida, maila till boka@botniahastklinik.se eller använda messenger. Vi tar inte emot telefonsamtal och har inget kliniknummer i dagsläget. Detta för att kunna ge de kunder på plats så god service som möjligt. Vi är också snabba på att återkoppla till de kunder som tagit kontakt. Vi har enbart i mån av tid möjlighet att ta emot akuta patienter och hänvisar därför dessa till Distriksveterinärerna.

Välkomna!

Mvh
Personalen
Botnia Hästklinik AB


info@solanget.travsport.se