Foto: Girlpower HB

Oneiric Ocelot på rätt väg igen

Oneiric Ocelot hade en väldigt fin period under fjolåret då han radade upp tre raka segrar och sedan testade i STL-konkurrens. Däremot har han haft svårt att komma igång på allvar den här säsongen, men i femte årsstarten tog han en övertygande seger vid gårdagens tävlingar på hemmabanan Solänget.


Oneiric Ocelot öppnade stabilt för Benny Christensen men var inte med i värsta startrusningen. Gled efterhand upp utvändigt om ledaren och pressade sig senare till tät. Väl i den positionen vann han sedan ohotad på 15,9/2140a. Stallkamraten Vikens Generate kördes av Michelle Larsson och spurtade fint till tredjeplatsen i samma lopp.

 

Inga ytterligare hemmasegrar men väl ett flertal fina placeringar bland de tre främsta. I det inledande loppet var Siv & Stig Nilssons Zolsting duktig som knappt slagen tvåa för Fredrik Sahlén. Debuterande åttaåringen Enghagas Tuva fin trea. Lovande inledning för stoet som egentligen köptes som ridhäst.

Arvid Eckerskogs Kanape kördes av Martin Åkerlund och var väldigt nära hinna fram till karriärens första seger i 21:a starten, men ledaren hann undan med en noslängds marginal.

Apache (Ulrica Håkansson) blev trea i lopp 5. Och Team Frölanders TasteOfChocolatier fullföljde starkt till andraplatsen efter tung slutrunda i kvällens sista lopp.

 

Foto: Girlpower HB

 

Publicerad onsdag 15 juni 2022. info@solanget.travsport.se