Ny travbanechef på Solänget

Solängets Travsällskap har beslutat anställa Jens Berglund som ny travbanechef på Solänget. Han är ett välbekant ansikte inom travkretsar, då han tidigare varit verksam i samma roll vid både Danneros och Bergsåkers travbana.


Jens Berglund är 56 år och bor sedan några år tillbaka i Kvissleby en bit utanför Sundsvall. Han är uppväxt i Bollsta och Nordingrå och det stora travintresset väcktes tidigt då i stort sett hela släkten hållit på med trav genom alla år. Jens var länge verksam inom handeln innan han tillträdde som travbanechef på Dannero (2012-2020), sedermera parallellt även på Bergsåker från 2014. Nu gör han comeback inom travet efter att åter bedrivit handel det senaste året.

  • Jag har alltid älskat travsporten och hade väldigt fina år på såväl Dannero som Bergsåker. Nu dök den här möjligheten upp och det känns som en härlig utmaning att få vara med och utveckla travet på Solänget. Det ska bli väldigt spännande, säger Jens Berglund som tillträder den nya tjänsten under april månad. Då han efterträder tidigare arbetskamraten Bert-Ola Månsson.
  • Jag har ju jobbat med B-O tidigare, både på Dannero och Bergsåker, så vi känner varandra väl. Jag har förstått att det är ett bra och drivet gäng som arbetar på Solänget där man främst lyckats väldigt bra med ungdomsverksamheten. Förutom själva travet hoppas jag att vi även ska kunna utveckla all övrig verksamhet genom ökat nyttjande av hela anläggningen. Jag brinner för att locka publik till travet och tycker att det är särskilt viktigt att ha ordning på ekonomin, fastslår Jens inför den nya utmaningen i travets tjänst.

 

Solängets Travsällskaps ordförande Göran Nordin är full av tillförsikt inför Solängets framtid. I år firar banan 70-årsjubileum och han hoppas på en riktig ”omstart” för Solänget.

  • Jag är mycket nöjd och glad över denna rekrytering. Jens Berglund har ett brett kunnande med nyttiga erfarenheter inom många olika områden. Inte minst gällande den så viktiga kundkontakten. Och givetvis med förankringen inom själva travsporten. Jag har stora förhoppningar att vi tillsammans ska kunna utveckla och tävla på Solänget i minst 70 år till, kommenterar Göran Nordin.

 

//Solängets Travsällskap

Publicerad onsdag 23 februari 2022. info@solanget.travsport.se