Foto: Mikael Wikner, TR Bild

Två nya helgvinnare

Upper Crust på Umåker. Mogge Hall på Hagmyren.


Umåker körde i fredagskväll. Där övertygade fina sjuårsstoet Upper Crust som kommit tillbaka fint efter drygt två års tävlingsfrånvaro. Susanne Osterling äger hästen själv och har ställt i ordning på bästa sätt. Med två lopp i kroppen (diskad i comebacken, sedan oplacerad) har Upper Crust gått framåt rejält och nu var det inget snack om saken. Drog till tät direkt i snabb öppning och fick sedan dämpa en bit. Stack undan enkelt i fin stil och vann på 15,5/1640a till ATG-oddset 5,94. Förstapriset 10 000 kronor i ett s k p21-lopp.

Susanne fick däremot aldrig chansen att försvara titeln i Dam-SM som kördes på Åby i lördags. Detta eftersom hennes finalhäst Topnotch Liss tyvärr blev struken p g a sårskada.

Men Ricky Eklund var på plats för att köra Amatör-SM. Tyvärr ingen lycka för hans del heller eftersom hästen Åsens Boggie galopperade i spetskörningen. Lite plåster på såren då Mogge Hall vann ett breddlopp på Hagmyren samma dag. Hästen har tävlat lite ojämnt för Ricky men var nu väldigt bra. William Strand körde den här gången. Kunde inte hålla ledningen från innerspåret men lyfte snabbt ut hästen i andra för att överta efter 400 körda. Höll sedan jämn fart och Mogge Hall vann precis hur lätt som helst på 16,2/2140 till ATG-oddset 3,72. Förstapriset även här 10 000 kronor.

/BOM

Publicerad måndag 12 oktober 2020. info@solanget.travsport.se