Foto: Ola Westerberg, TR Bild

Hemmadubbel vid årsfinalen

Två hemmavinnare avrundade Solängets travår.


Årsfinal på Solänget i måndags med lunchtrav. Det märkliga travåret (läs: Corona) avslutades med två vassa hemmasegrar. Femåriga stoet Palabra, som ägs och tränas av Gunnar Sjöberg, blir allt bättre. Hade nu tre raka pallplatser och tog en välförtjänt fullträff trots uselt utgångsläge med spår 12 i kortlopp. Körande Malin Viklund fick dock en riktig pangstart och hittade andra par utvändigt direkt. Där kunde hon sedan avvakta till upploppet varpå Palabra tog en knapp men ändå säker spurtseger på 16,0/1640 värd 25 000 kronor.

Hedershästen Voulez Vous (Ulrika Rehn) brukar stångas i tuffa gäng, ofta i den stenhårda Silverdivisionen. Efter en tids missflyt har det uppstått ”poängnöd” och nu visade han upp sig i ett s k p21-lopp. Den 10-årige valacken visade att formen sitter och imponerade stort, även om motståndet inte var av det skrämmande slaget. Stod med 40 meters tillägg men körande Ove A Lindqvist brakade runt fältet i tidigt skede och övertog ledningen redan före varvningen. Väl där var loppet över och Voulez Vous försvann till överlägsen seger på fina 14,6/2180.

Årsfinalen dominerades annars av Tomas Pettersson som signerade en snygg trippel. Vann de två första loppen med Front Pace och Rönningsgutten. Sedan först i mål även med Barry Wadd som dock oturligt rullade över i galopp bara någon meter före mållinjen och därför diskvalificerades. Trippen ändå ett faktum då Pettersson återkom och vann det femte loppet med The World is Mine. Bollnäskusken dessutom tvåa med Kontur i lopp 7.

Unge Mats E Djuse var avstängd men hade en betryggande ledning i championligan. Därmed ”mästare i kavaj” då han med säker marginal bärgade andra raka kuskchampionatet på Solänget (tio årssegrar). Jan-Olov Persson var inte heller på plats men redan innan smått överlägsen i tränarligan. Avslutade med årets 12:e Solängetvinnare (på 41 starter) i form av treårige Ivarsfenomen som ägs av Petri Airaksinen, och nu kördes av Kenth Åkerlund.

/BOM

Publicerad torsdag 22 oktober 2020. info@solanget.travsport.se