Foto: Lena Emmoth, TR Bild

Helgens vinnare

Tre nya Solängetsegrar. Tangen Haap bara bäst i Steggbest Minne!


Breddloppstävlingar på Östersundstravet i fredags. Där vann Timetobecool på väldigt förbättrat sätt. Den femårige valacken tränas av Ronny Kock som har huvudansvaret för familjen Lindströms hästar (stall 19). Kock som i och med detta gjort comeback från uppehåll med travet sedan 2007.
Timetobecool har funnits i stallet sedan i våras och tog nu första segern i ny regi. Oskar Florhed körde och det löste sig perfekt i överpacat lopp. Först i kön från bakspår samtidigt som det gick på tok för fort i täten. Sedan fjärde ytter och med i angrepp över sista långsidan. Till egen attack genom slutsvängen och spurtade till knapp men ändå säker seger på fina 14,1/1640a. ATG-oddset 14,61 och förstapriset 10 000 kronor.

Tangen Haap fortsätter att imponera. Björn Karlssons pigge 11-åring var bara bäst i anrika STL-loppet Steggbest Minne som avgjordes på Skellefteåtravet i lördags. man fick svar av Micael Melander som spände bågen med fine Mel Odin, men dödens bekom inte alls den här gången. Tangen Haap avgjorde retfullt enkelt och gled undan till stensäker triumf efter att ha knäckt ledaren. Vann på 21,4/1640a till ATG-oddset 1,84 och belönades med hela 150 000 kronor.
Detta för övrigt hästens fjärde årsseger under en säsong som hittills inbringat 810 000 kr.

Ricky Eklund laddar upp inför stundande Amatör-SM på Åbytravet 10 oktober. Då kör han ju själv men ofta anlitas andra kuskar till de egentränade hästarna. Micael Melander fick låna femåriga stoet Young Love som var riktigt bra vid första årssegern på Hagmyren under söndagen. Man stod med 20 meters tillägg i ett sprinterlopp men hamnade bra på det direkt. Först i tredje par utvändigt, därefter andra och anfallet kom redan 600 kvar. Man var snabbt uppe utvändigt om loppet storfavorit, kopplade greppet vid utgång ur sista sväng och sedan undan på övertygande sätt. Segertiden 15,0/1660 till höga ATG-oddset 41,14 och förstapriset 20 000 kronor.

/BOM

Publicerad måndag 5 oktober 2020. info@solanget.travsport.se