Succé för travbanornas Mustaschkamp!

50 000 kronor till Solängets Travskola!


De svenska travbanornas insamling till Mustaschkampen blev en stor succé. Totalt samlade travbanorna in 657 883 kronor i november till kampen mot prostatacancer.
‒ Vi visste att engagemanget var stort ute på travbanorna. Men insamlingen överträffade verkligen alla förväntningar, säger Maria Guggenberger, hållbarhetschef på ATG.

Travbaneinsamlingen skedde som ett samarbete mellan ATG och Svensk Travsport. Insamlingen var även en utmaning mellan banorna. Den bana som samlade in mest pengar får 100 000 kronor eller motsvarande det insamlade beloppet, om det skulle vara mindre än 100 000, av ATG. Pengarna går till att utveckla banans travskola för ungdomar och vuxna.

Mest pengar samlades in av Axevallatravet som fick ihop hela 207 300 kronor, som oavkortat går till kampen mot prostatacancer. För det belönas Axevalla med 100 000 kronor. På andra och tredje plats kom Solvalla och Solänget som samlade in beloppen 148 951 respektive 101 500 kronor. Även om det inte var utlovat, så belönas också dessa banor av ATG, med 50 000 kronor vardera, för sin kreativitet och sina insatser.

På travbanorna var glädjen stor och alla kan vittna om mycket stort engagemang.

Erika Lundquist, travskolan Solänget;
‒ Engagemanget har varit enormt. Alla har hjälpt till, barnen har burit mustascher och samlat in pant och nu vet barnen verkligen vad Mustaschkampen är och står för. Jag älskar att vi får vara med och göra skillnad och för pengarna kan vi nu köpa den ponny vi vill ha.

Totalt samlade landets travbanor under november in 657 883 kronor till kampen mot prostatacancer.

‒ Våra förväntningar var högt ställda, men engagemanget och insamlingen har verkligen överträffat alla våra förväntningar. Även om Axevalla lyckades samla in mest pengar, så tycker vi att alla som deltagit ska se sig som vinnare, säger Maria Guggenberger.

Publicerad fredag 4 december 2020. info@solanget.travsport.se