21 november, 2016

Winter Trot Classic

För ett drygt år sedan stod det klart att Umåker blev tilldelad en andra V75-dag. Förutom den traditionella vårdagen med bl.a. Guldbjörken har vi även fått en V75-dag som ska avgöras på Juldagen. Nu börjar evenemanget ta form och vi kan stolt presentera Winter Trot Classic.

wintertrotclassic-text

V75
Det kommer att köras sju lopp med 100 000 kronor i förstapris, vilket gör detta till årets näst största sportsliga dag – efter vår V75-dag i april. Bland rubrikloppen finns Hästägarekannan för både varmblod och kallblod, samt det nyinstiftade loppet ”Vinterbjörken”. Umåker har också tagit fram speciella Winter Trot Classic-hederspriser till ägare, körsven och hästskötare till vinnarna i V75-loppen. Totalt kommer tolv travlopp att köras med första start 14:45, varav
V75-1 släpps iväg 16:20.

Aktiviteter
På publikplats kommer det att vara många olika aktiviteter under dagen, allt på temat ”Vinter”. Beroende på väder hoppas vi att kunna ha allt från knattematch i ishockey, konståknings-uppvisning och kanske även en kortare skidtävling. Det kommer även att skapas en speciell snöskulptur på publikplats för Winter Trot Classic.

Björklöven
Umåker har också knutit ett samarbete med Björklöven till evenemanget. Det kommer att gå att köpa kombinationsbiljetter som gäller både Winter Trot Classic på Juldagen och sittplats på Björklövens hemmamatch mot Södertälje på annandagen. Björklöven kommer dessutom att vara en av loppsponsorerna till ett av V75-loppen.

O’Learys
Umåker har sedan tidigare ett samarbete med O’Learys och det sätter sin prägel även på Winter Trot Classic. Det kommer att gå gratis bussar från Vasaplan till travet, och tillbaka från Umåker efter tävlingarna. Sedan fortsätter V75-festen på O’Learys. Det går redan nu att förköpa biljetter till V75-festen för 150 kronor. Mellan kl. 20-21 abonnerar V75-festdeltagarna både bowlingen och minigolfbanan på O’Learys.

Nyheter och tävlingar
Inför Winter Trot Classic kommer vi att lägga ut nyheter och en adventskalender med en frågetävling varje dag från den 1:a till 24:e december där man kan vinna fina priser på wintertrotclassic.se.

Håkan Persson