23 december, 2016

Vinterbanefunderingar

Här kommer lite vinterbanefunderingar, ur ett statistiskt perspektiv.

V75-1

Favoriten 2 Magnifik Brodde har gjort en start på vinterbana och det var senast här hemma på Umåker. Då segrade han och gjorde ett mycket bra intryck.
Innerspårets 1 Mellby Dealer har också gjort en start på vinterbana, vilket också var i hans senaste start – på sin hemmabana Boden. Även han segrade på bra sätt, trots en galopp. Då var det 2640m, nu är det 1640m. Roger Nilsson hälsar att hästen är startsnabb och att han kan hålla ledningen – om han vill.
En skräll kan 8 Digigirl I.H. vara. Hon har gjort fyra starter på vinterbana och tagit tre segrar. I den senaste starten (29/2) var hon trea efter en galopp.
5 Eder Bob gjorde sin första start på vinterbana senast och kördes offensivt senast, fram i dödens från bakspår och press på Magnifik Brodde. Då höll han bra till en tredjeplats.
3 Claude Guegan6 Demo9 Focus Håleryd och 12 Klöver All Over har inte startat på vinterbana.

V75-2

10 Ros Svarten är favorit, trots bakspår och att han står hårt inne penningmässigt i loppet. Han gjorde vinterbanedebut senast och gjorde ett mycket bra intryck vid segern.
Betrodde 5 Hallsta Vinnex har gjort en start på vinterbana, i januari 2015, och var då tvåa efter galopp här på Umåker.
Skrällbudet 8 Vårvind segrade också senast på vinterbana och gjorde ett bra intryck. Även hon står tufft inne och har ett tråkigt läge. Tidigare har hon två oplacerade starter på underlaget.
Jätteskrällen 7 Nordmin har segrat i en av sina 10 starter på vinterbana. Den segern togs i december 2010.
Hästarna 1, 2, 3, 6, 9, 11 och 12 har inte startat på vinterbana.

V75-3

Här är det bara fyra hästar som har startat på vinterbana.
4 Carlos Madonna som var tvåa senast här på Umåker (So Gå Imponera vann.)
11 Vic de Luxe har två starter på vinterbana. Näst senast var hon fyra och senast segrade hon i bra stil på vassa 1.13,8!
12 Landers Enjoy W.F. har en vinterbanestart. Den var senast på Boden när hon var trea från bakspår.
9 Coup de Vent har två starter, sexa och nu senast var han femma.

V75-4

Favoriten 12 Myr Faksen har i Sverige segrat i fem av tio starter på vinterbana. Noterbart är att samtliga fem segrar är tagna i Nord-Norge på Harstad. Han har en vinterbanestart i Sverige från i februari på Boden när han var trea med galopp från 1680m bakom Tekno Odin och Åsakjappen.
Roligaste vinterbanedraget är kanske 9 Ängskalla som har segrat i åtta av 19 starter (42%). Hon kommer med färsk form från segern senast i Boden, även om det då var över lång distans.
11 Farmfurir gjorde comeback senast. Han har segrat i tre av tio starter på vinterbana, men senaste segern togs i februari 2013.
13 Trippa Undan har vunnit en av tre starter på vinterbana. Han segrade i sin senaste start på underlaget här på Umåker i februari i år.
15-årige 15 Tyri Svarten gör sin sista start. Han har segrat i två av 14 starter på vinterbana. Den senaste togs i februari 2015. Platsprocenten är respektabla 57.
De som inte ännu startat på vinterbana är hästarna 1, 2, 3, 5 och 7.

V75-5

2 So Gå Imponera segrade senast på vinterbana och gjorde ett bra intryck den gången. Hon har totalt tre starter och i de två andra starterna har hon två tredjeplatser från inledningen av 2016.
1 Gloria Leejs har två starter, sina senaste, på vinterbana. Näst senast skrällvann hon till 25 gånger här på Umåker och senast var hon oplacerad i Boden.
15 Highland Q.Sister har startat åtta gånger på vinterbana och det har blivit två segrar (båda i januari 2015). Platsprocenten är 63. Hennes rad är från nu och bakåt: 2-4-2-1-1-5-5-2. Hon har med andra ord varit på pengar i alla starter!
9 Out of Reach är van underlaget och har gjort 16 starter och segrat tre gånger, varav två togs i januari 2016. Noterbart är att hon endast segrat fyra gånger totalt, så är alltså häften av segrarna på vinterbanor.
Treåriga 14 Comewithaflash var trea senast i debuten på vinterbana. Då från dubbla tillägg.
Fyra hästar har ännu inte startat på vinterbana, varav de tre mest streckade i nuläget 7 Sally Steel10 Orkide C.D.11 Julia Kaulitz, samt skrällen 13 Juno F.

V75-6

Betrodde 2 Just Wait and See segrade från dubbla tillägg senast i Boden på vinterbana. Det var hans andra start på vinterbana. Den första var i februari när han var femma efter galopp.
12 Antonio America var trea i sin enda vinterbanestart som gjordes i februari. Den gången var han favorit från spår 8 bakom bilen.
7 Victory Brodde är segerlös på vinterbana efter tio försök, men det är värt att nämna att han varit på plats i sju av dessa och på pengar i ytterligare två. Senast var han trea här på Umåker.
De två mest streckade i nuläget, 5 Coconut Am och 6 Falco di Quattro har inte startat på vinterbana. Det har inte heller hästarna 3, 4, 9 och 11.
Vi vill dock flagga för att 4 Akropolis Scandi var ute i Skinkloppet (en fri handicap utan toto – typ provlopp) som körs varje år på Umåker. Där segrade han trots en inledande galopp på ett betryggande sätt…på vinterbana. Se upp!

V75-7

Här finns ett intressant skrällbud i 12 Elit Håleryd som är obesegrad efter tre starter på vinterbana. De tre segrarna togs i rad i januari/februari 2016, varav två startade han från bakspår.
11 Raz Mackenzie segrade senast på riktigt bra sätt från dubbla tillägg på vinterbana. Han har en start sedan tidigare också, men den gången slutade det med galopp och diskning när han var långt framme.
15 Premier Kronos var senast sexa i samma lopp som Raz Mackenzie segrade i. Han startade här på annandagen ifjol och segrade den gången i ”Varma Hästägarekannan”. Han är alltså titelförsvarare.
Jätteskrällen 10 Patricia Bishop gillar också vinterbana. Hon har gjort 15 starter och segrat i åtta av dessa och varit på plats i ytterligare två. De två senaste segrarna togs i december-15 och januari-16.
Segrat på vinterbana har även 7 Manstone’s Classic (2 av 11) och 13 Kung Töll (1 av 8, på plats i 6 av 8!).
Streckfavoriten 14 Narold Vox debuterar på vinterbana, liksom betrodde 3 Importedfrmdetroit. Detsamma gäller 4 Nochebuena Face och 6 Coal Trader.

Lycka till med streckandet!

HP

Reservation för ev. fel