2 juni, 2020

Solänget 20-06-02

Travtips Solänget – Tisdag 2 juni 2020

V5 (lopp 2 – 6)

V5-1 (lopp 2)
Loppet
: Hittar stilen i ny regi?
Tipsettan: Nr 8 Sundbo Rymling har alltid visat fina fartresurser men ofta strulat till det för sig. Galopperade även i regidebuten för duktige Robert Skoglund, men vi räknar med att han får ordning på den kapable sjuåringen. Toppchans om han sköter sig!
Motbudet: Nr 10 Hallsta Astor är också en fartfylld herre som haft en hel del problem genom karriären. Två lopp i kroppen. Duger fint om felfri.
Skrällen: Nr 7 Olsims Arne är ständigt underskattad. De fyra segrarna har samtliga tagits till skrällodds. Kan slå till…

V5-2 (lopp 3)
Loppet
: Skräddarsydd uppgift.
Tipsettan: Nr 3 Euro Keeper står vettigt till med perfekt utgångsläge och bara fem hästar i startvolten. Inte alls beroende av ledningen men det är ju ”kortaste vägen”. Svårslagen.
Motbudet: Nr 6 Upstream är troligen bästa hästen i grunden. Hade varit ifrån i åtta månader före comebacken i ny regi. Borde gå framåt rejält med loppet i kroppen. Given vid gardering.
Skrällen: Nr 8 Kicking Viking har stått lite på tur en längre tid, men får liksom inte riktigt till det i loppen. Nr 5 African Coast har hög träffprocent med fem segrar på 27 starter, men nu var det länge sedan han fungerade i lopp. Segerstrider om han sköter sig.

V5-3 (lopp 4)
Loppet
: Vidöppet.
Tipsettan: Omgångens mest svårlösta lopp på förhand. Men nr 2 Stålviktor är bra igång och alltid med därframme, utan att vinna så ofta. Lämplig uppgift här. Givet bud.
Motbudet: De två främsta motbuden har båda varit borta länge. Nr 5 G.G.Hilbert har egentligen inte startat sedan mars 2018. Diskad för galopp i november samma år och sedan bara kvalat i början av maj. Givetvis väldigt svårbedömd, men 13-åringar har tveklöst kapacitet för att vinna ett sånt här lopp. Nr 3 Prins Odin gör comeback efter lite drygt två års frånvaro. Kvalade 1:a januari i år på 39,5 så här kan vi snacka om dold form… Men även han duger fint i normal författning.
Skrällen: Nr 13 Jervjegeren har också hög kapacitet men är verkligen inte att lita på. Mycket bra vid fjolårssegrarna och måste räknas tidigt om (mot förmodan) felfri.

V5-4 (lopp 5)
Loppet
: Spikas trots dubbla tillägg i kortlopp!
Tipsettan: Det är aldrig enkelt att stå med tillägg i sprinterlopp. Och verkligen ingen lek med det dubbla. Nr 12 Global Teardrop inleder alltså med 40 meters tillägg i detta kortlopp för ston. Men jag tror att det saknar betydelse. Hon är jättebra i grunden och definitivt på rätt väg efter allvarlig skada. Klart bra i de två senaste starterna och kusken är ”stekhet” för dagen. Rundar allt!
Motbudet: Det kan givetvis häxa för tipsettan. Och då känns det inte orimligt tro att någon av ”starthästarna” rinner undan. Spetsstriden känns oviss men tror att Björn Persson är mest sugen att testa i täten med nr 1 Listas Alice.
Skrällen: Den som väljer att gardera borde nog strecka på…

V5-5 (lopp 6)
Loppet
: Roligt spellopp.
Tipsettan: Inte alls så tokigt lopp med många om budet. Nr 4 Conway City Ås är ju stark och rejäl men uppträder ojämnt. Hästen är helt enkelt väldigt humörbetonad och nu var det ett tag sedan han vann. Helrätt inne i det här loppet och gynnas normalt av den långa distansen. Dags nu?
Motbudet: Är väl egentligen ingen som känns helt golvad där bakom. Nr 13 Magic Allybis är oftast ute i betydligt tuffare gäng och även han trivs bäst över lång distans. Streckas.
Skrällen: Nr 9 Viktor Barsk är oftast underskattad av spelarna, men hästen gör alltid sitt och slår till med (o)jämna mellanrum. Allroundbetonad. Normalt med därframme.

Övriga lopp
Lopp 1
Loppet
: Inte mycket att gå på…
Tipsettan: Svårt med orutinerade hästar som ännu inte visat så mycket på tävlingsbanan. Men nr 1 Socrates Face är en välstammad sexåring som gör intressant debut i ny regi. Hemmaamatören Patrik Sjöberg brukar kunna ställa i ordning och läget borde passa utmärkt. Det här är en storvuxen herre som säkert blir svårpasserad om man lyckas hålla ledningen.
Motbudet: Av övriga är det nr 8 Winstone Tabac som kommit igång bäst med en femte- och en tredjeplats på två starter. Hinner dessutom starta på Bergsåker 28/5. Viktigt kolla resultatet där.
Skrällen: Nr 2 Panizza skulle kanske kunna glida ner bakom vår tipsetta (om han nu håller upp innern), och då få en fin resa i draget.

Lopp 7 (V4-3)
Loppet
: Orutinerat gäng även här.
Tipsettan: Nr 6 Norrlands Jerven visade fin kapacitet som trea trots galopp i debuten. Fyraåringen stretade på riktigt bra och höll farten starkt hela vägen hem. Är ju ”grön” och därmed är kanske inte läget så relevant. Men normalt borde det såklart passa alldeles utmärkt att vara ensam med springspår. Felfri tror jag att han bara vinner!
Motbudet: Vidöppet bakom. Nr 9 Govilja Viking verkar i alla fall vara på rätt väg. Skött sig i de två senaste starterna och det borde finnas fartresurser det välstammade fyraårsstoet.
Skrällen: Nr 3 Prima Salvia var rejält förbättrad som trea på fullt duglig tid i comeback efter drygt två års frånvaro. Borde väl också gå framåt en del med loppet i kroppen. Se upp!

Lopp 8 (V4-4)
Loppet
: Spets och slut?
Tipsettan: Det här ser knepigt ut på förhand men tror att jag kan ha ett vettigt spetsbud. Nr 1 Tweet Me B. är inte alls så tokig i grunden men har haft svårt att få till det. Har nu innerspåret i enkelvolt med bara tre ”starthästar”, och om hon trampar iväg tror jag helt enkelt att hon leder runt om. Omgångens drag!
Motbudet: Är väl stor galopprisk för tipsettan trots bästa läget. Vill därför varna lite extra för hästen med sämsta utgångsläget, nr 11 Notch som inleder från bakspår med 20 meters tillägg. Normalt ingen höjdare men i det här gänget duger hästen fint. Han har tidigare gjort det bra för just den här kusken, med en andra- och tre tredjeplatser på sex försök.
Skrällen: Nr 3 Leo Sunrise har ännu inte släppt till alls men visade klart förbättrade takter i montékvalet 9/5. Kan absolut slå till om han löper upp till sitt rätta kunnande.

Lopp 9
Loppet
: Jättesvårt!
Tipsettan: Nr 2 Vicomte d’Inverne var duktig som knappt slagen tvåa näst senast. Utmanade då Entre som stod 20m före. Lämplig uppgift här.
Motbudet: Nr 6 Zätas Lady Gaagaa verkar inte vara så tokig. Inte övertygat helt ännu men bara gjort nio starter och borde vara under utveckling. Perfekt läge.
Skrällen: Nr 7 Enge Astronaut är ännu segerlös efter 34 starter, och 10-åringen har haft svårt att hålla sig på benen. Jag varnade för honom näst senast, då det aviserades en del intressanta utrustningsändringar. Det blev galopp den gången men senast fullföljde han skapligt som tvåa i felfritt löp. Helrätt inne i loppet och inte värre emot den här gången. Dags nu?

//Douglas Nordsjö