14 januari, 2014

Månadsbrev december

Månadsbrev December 2013

Göran Westman, Ordförande VTS

 

Jag kan på årets sista dag blicka tillbaka på ett intressant och händelserikt 2013. Sällskapet har blivit en öppen förening där alla kan vara med och utveckla verksamheten. Sällskapets har fått kontroll på ekonomin inräknat planering för besparingar under de närmaste åren. Det är flera nya medlemmar i styrelsen som snabbt har blivit varma i kläderna med egna ansvarsområden. Samverkan mellan Norrlandsbanorna har ökat i en tid när ekonomin sätter tydligare gränser.

 

De sportsliga framgångarna fortsätter för våra hästar på Umåker både på hemmabanan och när våra hästar tävlar på andra banor. Travbanan i Umeå har nu ett varumärke som stärkts. Fler vill vara med och utveckla verksamheten. Det är som tränare, funktionärer, hästägare och uppfödare. En smolk i bägaren var att vi fick ställa in annandagens trav. Vi var många som hade laddat för den dagen med välfyllda lopp och då inte minst från hemmalaget. Djurskyddet går emellertid före allt annat och det var inte så svårt att gilla beslutet, när det väl togs.

 

Vi har ett spännande år framför oss. Med en ekonomi i balans kommer styrelsens att arbeta för att vi på ett optimalt sätt kan använda vårt unika läge i Umeå. Teg-sidan blir med tiden allt intressantare. Med kulturhuvudstadsåret skall vi arbeta för att bredda intresset för travsport, värna om den publik vi har samt att finna nya grupper med intresse för sport och spel så att de kan hitta vägen till vår arena. Fler måste exponeras för den tjusning som finns med att arbeta med travhästar. Vi får då också öka vår samverkan med andra häst- och djursporter och ta del av deras erfarenheter. Det gäller också föreningslivet i stort. Vår anläggning har mycket att erbjuda vad gäller arenaverksamheter med uppvärmd publikplats, ljud- och bildanläggning, restaurang samt uppstallning.

 

Under 2014 får vi hjälpas åt med att finna nya inkomstbringande aktiviteter för vår förening. När vi väl har det kan nya investeringar göras så att vi kan ge våra utövare bättre träningsmöjligheter då konkurrensen är stenhård. Det handlar då om inte bara goda träningsmöjligheter utan också kunskap om häst i träning, utfodring, uppstallning och inte minst uppfödning och inskolning av tävlingshästar.

 

Jag vill med dessa ord tacka alla för ett gott arbete på och runt vår travbana. Det känns inspirerande att fortsätta på den nu inslagna vägen. 2014 har alla förutsättningar för att bli ett ännu bättre trav-år än det som vi nu lägger bakom oss.

 

 

 

Travhälsningar

Göran