6 september, 2019

Ulrika jagar nya V75-segrar

Duktiga hemmaamatören Ulrika Rehn jagar nya V75-segrar.

Ulrika Rehn har haft stora framgångar genom åren. I hennes träningsstall har bland huserat Eternal som tog totalt 17 segrar (varav tre inom V75) och tjänade drygt 1,1 miljoner kronor, snygge Mail Box med 16 segrar och mer än 800 000 kr samt Voulez Vous som hittills tagit 19 segrar och dragit in nästan 1,3 miljoner. Vi är inte helt överens om hur många V75-segrar det blivit totalt under åren…
– Nej, jag har faktiskt inte full koll på det, skrattar Ulrika som givetvis ser fram emot morgondagens V75-tävlingar på hemmabanan Solänget.
– Jag tror att vi tagit sju eller åtta V75-segrar, gissar Ulrika som driver den framgångsrika amatörrörelsen tillsammans med sambo Per-Åke Sundqvist och flera närstående vänner.
För två år sedan tog man en V75-dubbel (Lollipop Girl och Tip Jar) på grannbanan Dannero.
– Det var ju en helt fantastiskt tävlingsdag som vi nog aldrig kommer glömma. Vi startade två hästar den dagen, båda inom V75-spelet och båda vann! Det är faktiskt fortfarande lite svårt att förstå trots att det gått så lång tid, konstaterar Ulrika som åtminstone har chansen att upprepa bedriften på lördag.
– Det blir ju svårt. Men vi vill såklart starta när det är hemmaplan och hästarna är bra igång.
De tre föregående åren har träningsstallet tagit 11, 15 resp 10 segrar. Hittills i år har det ”bara” blivit en fullträff men till detta finns givetvis förklaringar. Hästarna har sprungit på sig pengar och hamnat i tuffare klass, samtidigt som man till viss del genomför en liten generationsväxling.
– Ja, det stämmer. Vi känner också väldigt starkt för hästarna och vill liksom inte bara byta ut dem. De är inga ”slitochsläng-produkter”. Vi jobbar inte så, fastslår Ulrika.
Under lördagen selar stallet ut tre hästar. Och hur låter då tongångarna från tränarhåll?
– Alla tre är ju rankade långt ner av de flesta. Och det säger jag väl egentligen ingenting om. Beyond Tested (lopp 3) startar i ett ramlopp som körs före V75. Han har blivit lugnare på slutet och uppträder vettigare i loppen. Vi har försökt få kuskarna att köra passivt men det har kanske blivit lite för försiktigt. Hästen har hög kapacitet i grunden, det är hemmaplan och inte värsta sortens motstånd över den långa distansen. Han är den jag har störst tro på rent placeringsmässigt imorgon. Därmed inte sagt att han vinner…
Lollipop Girl (lopp 6/V75-2) köpte vi billigt på auktion och haft gaska stor tro på. Men hon har varit nervig och haft besvärliga bakfötter. Hon har dock börjat tro sig lite mer i år och gått felfritt i alla sex starterna. Bakfötterna har vi också fått bättre ordning på. Hon skulle nog vara gynnad av att gå barfota, det har hon gjort en gång men blev då för lätt fram, galopperade och blev diskad som måletta. det har inte varit ultimata barfotamöjligheter på Solänget i år men jag har en förhoppning om att vi ska kunna köra barfota bak. Lollipop Girl står ju illa till på pengarna men jag tycker nog att det var värre motstånd på Dannero näst senast. Senast blev det för snällt upplägg och hon blev för vass i loppet. Vi var lite besvikna men kusken var jättenöjd! Formen är god, den långa distansen är ingen nackdel gentemot konkurrenterna och jag tycker att man kan se henne som ett skrällbud, spekulerar Ulrika.
– Gamle Voulez Vous (lopp 11/V75-7) är bra men möter ju djävulskt hårt motstånd. det är väl minst tre kanoner som skulle duga fint i Gulddivisionen. En sån som Very Kronos går inte att slå om han sköter sig och är som bäst. Och man vill varken tro eller hoppas att de gör bort sig alla tre… Vi har ett svårt läge med spår sju bakom bilen och hästen kan vara knepig ibland. Men ibland öppnar han också riktigt bra. Vi är nöjda om han gör ett bra lopp och tjänar pengar och han kan möjligen ha lite platschans vid maxklaff. Men vinna blir svårt, summerar Ulrika Rehn inför morgondagens travfest på Solänget.
/BOM