9 november, 2018

Fyra Solängetsegrar på Umåker

Fyra härliga segrar på Umåker för Solängetgardet på fredagskvällen i Umeå! På bilden ser vi Tangen Haap som var smällfin för dagen! Foto: Jenny Rehnman.

Linvesta Vivant. Foto: Jenny Rehnman

Det började redan i första loppet med Ricky Eklunds nyförvärv Belgiska treårsstoet Linvesta Vivant som avgjorde lätt efter en rykande avslutning på tiden 1,17,8 för körande Ulf Ohlsson. Äger gör Ardbeg HB & Ölme Bensin & Detaljist AB. Segern den var värd 30.000 kr

Conway City Ås. Foto: Jenny Rehnman

I lopp 4 den första V64-avdelningen var Conway City Ås så där rysligt bra som vi trodde på förhand. Även här var det en vass avslutning som ställde de övriga schack matt. I sulkyn ikväll Daniel Wäjersten, tränare det gör Patrik Gidlund och äger hästen tillsammans gör Sara Gidlund konsult AB & Veckestrands El AB. Segertiden 1,15,6 och i första pris var det 30.000 kr.

Tangen Haap. Foto: Jenny Rehnman

Tangen Haap och Björn Karlsson ledde från start till mål i Sleipners Höstpris med 50.000 kr till vinnaren. Han såg riktigt fin ut, formen är på topp för Stall Sedin HB:s springare. Segertiden 1,24,4. Nu blev han inskriven som en av vinnarna av Sleipners Höstpris och där är han i fint sällskap. Loppet har tidigare vunnits av bl.a. Järvsöfaks (3 ggr), Nordgubben, Lome Kongen, Myllarfaks (3 ggr) och ifjol stod Månprinsen A.M. som segrare i detta lopp.

Ivarsjoker. Foto: Jenny Rehnman

Anders Lundbergs Ivarsjoker bärgade tredje segern på de fyra senaste starterna. Även här en riktig formtopp! Ikväll satt Ricky Eklund i vagnen och han skötte tömföringen med den äran. Ivarsjoker blir ju bara bättre och bättre och utvecklas fortfarande som pigg elvaåring. Segertiden 1,27,1 och 30.000 kr i första pris.

I övrigt fick vi se två fina andraplatser av Voulez Vous i Långa Loppet och Harryet Hazelaar i ett kortlopp.

Stort Grattis till fina prestationer för hemmagänget ikväll!

PF