7 september, 2020

Tre glada helgvinnare

Tre nya Solängetsegrar under den gångna helgen.

Travtätt i norr den senaste tiden. I fredags körde Bollnäs, Östersund och Skellefteå kvällstävlingar. I Skellefteå blev det en efterlängtad fullträff för åttaårige valacken Kung Triton som tränas av Ulf Kjellsson. Kung Triton glänser ofta i värmningarna och ser alltid väldigt fin ut i loppen, men han är också väldigt speciell och underpresterar ofta. Nu var det dags då han kördes av Skellefteåamatören Mikael Lindqvist i ett p21-lopp.
Kung Triton tog direkt hand om ledningen och drog sedan i pigg stil. Säkert undan med en halv längd till första segern sedan 19/8 2018. Hästen vann på 16,2/1640a, förstapriset 10 000 kr och ATG-oddset 7,13.
Umåker körde breddloppstävlingar i lördags. Storvuxne fuxen Dans Mysak knep andra årssegern (fyra ifjol) tillsammans med Fredrik Sahlén. Man hade ett krångligt utgångsläge men det löste sig helt perfekt och Fredrik hittade tidigt tredje par utvändigt. Efter en bit blev det sedan andra ytter och inför slutrundan sågs Dans Mysak utvändigt om ledaren. Han ökade pressen över sista långsidan, kopplade greppet och höll undan till säker seger på 30,0/2160 till ATG-oddset 16,67. Det är Fredriks morfar Gunnar Kristoffersson som sköter träningen och man belönades med förstapriset 10 000 kronor.
Justaperfectdream är ett femårigt sto som tränas av Kennet Häggström. Nu knep hon första årssegern i sjätte starten efter att ha visat gryende form på slutet. Malin Viklund körde och Justaperfectdream gled enkelt till tät där hon sedan fick bestämma efter behag. Lätt undan i opressad stil och kom hem på 19,6/2140 till ATG-oddset 1,55. Förstapriset även här 10 000 kr.
/BOM