27 maj, 2019

Tangen Haap vann Elitkampen….GRATTIS TEAM KARLSSON

Tangen Haap vann Elitkampen
Under söndagen avgjordes ett av de allra största kallblodsloppen, Elitkampen på Solvalla med en halv miljon till vinnaren. Nästan på dagen 30 år senare kopierade Björn Karlsson pappa Kenneths storloppstriumf med Svinten!
1989 bröt Kenneth Karlsson den norska dominansen då han vann Elitkampen med Svinten, som då noterade tiden 23,3. Då var Björn två år ung och har således inga direkta minnen från den historiska händelsen. Däremot har han stundtals blivit lite småpikad av fadern som gärna berättar att han minsann vunnit loppet.

Därför har Björn burit den här drömmen i många år, och efter att ha testat för två år sedan har siktet varit inställt på att det var i år det skulle ske.
Tangen Haap, som ägs av Stall Sedin, hade lottats till bakspår (9) vilket skulle visa sig vara helt perfekt. Björn laddade allt som gick från start och hamnade i tredje par invändigt. I täten duellerade konkurrenterna i vansinnigt tempo och när luckan kom kastade Björn loss i en virvlande avslutning. Tangen Haap spurtade till säker seger på tiden 20,4 och tjänade alltså 500 000 kronor.

Ägarefamiljen därmed historiska då man under överskådlig tid lär vara ensamma om att vinna både Elitkampen och Elitloppet (Nahar).
Björn Karlsson är ännu smått euforisk då vi tar ett segersnack under måndagsmorgonen. Har du hunnit hämta dig än?
– Nej, jag går på rus. Det var ett långt stopp i Gnarp på hemvägen så vi kom inte hem förrän halv ett. Sedan är det ju svårt att sova efter en sån här grej, och nu är jag på väg till lunchtrav i Östersund med Backegubben och Backestjärna. Jag misstänker att jag stupar framåt onsdag eller torsdag, skrattar Björn som under gårdagen upplevde något av det största man kan vara med om inom travet – seger under Solvallas fantastiska Elitloppshelg.
– Ja, det var enormt häftigt att få uppleva detta som jag drömt om i nästan hela mitt liv.
Tangen Haap är en helt underbar häst som vi verkligen älskar i stallet.
Han betyder så otroligt mycket för oss. Allt löste sig perfekt för vår del men jag fick nog nästan en blackout inne på upploppet för jag minns inte så mycket av det… Häftigast var faktiskt glädjen och alla reaktioner från publik och travfolk efter loppet.
Stämningen är verkligen helt magisk, så det här gör vi gärna om!
Solängets Travsällskap framför sina hjärtliga gratulationer till fenomenale krigaren Tangen Haap, Björn och hustrun Ida, och givetvis också till sympatiska ägarefamiljen Stall Sedin.