22 juli, 2019

Susanne till Dam-SM

Förra veckans sportsliga höjdpunkter

Hagmyren körde lunchtrav på tisdagen. Där blev det en snygg fullträff för So Gå Ikaros som tränas av Greger Hägglund. Micke Melander körde ett perfekt lopp med sjuåringen som tig första årssegern i femte försöket. Man kom igenom fint från bakspår och hamnade i rygg på ledaren. Luckan kom inne på det korta upploppet och So Gå Ikaros brisade undan till plättlätt seger via en flygande avslutning. Segertiden fina 13,5/1640.
Bergsåker körde toppfina V64-tävlingar på torsdagen med bl a finalen av Norrlands Grand Prix. Susanne H Osterling vann ett uttagningslopp till Dam-SM med högkapable Caligula som tränas av Robert Bergh. Hästen gjorde årsdebut efter lång frånvaro men var verkligen väl förberedd. Det blev en lugn avgång från bakspår och Susanne bidade sin tid i kön. Drygt 1100 meter från mål valde hon att sända framåt med pigge Caligula som fick en rygg att följa i tredejspår. Den egna attacken sattes in 500 kvar och det blev hur enkelt som helst efter att segergreppet kopplats redan i början av upploppet. Caligula vann på 13,5/2140a och blir ett givet segerbud för Susanne i finalen av Dam-SM som avgörs på Gävletravet fredag 2 augusti.
Urstarka Hunkydory Degato (Patrik Gidlund) vann B-tränarfinalen med 50 000 kr i förstapris. Hon kördes av Jessika Sidbäck som backade sig sist och sända framåt via tredjespår 1300 kvar. Hunkydory Degato blev hängande en bit men det bekymrade inte. Kom ner ytter om ledaren 600 kvar och höll sedan säkert undan på starka 14,2/2180 efter att ha mosat denne genom slutsvängen. Disobey Am (Anders Lindgren) duktig spurttvåa, och tredjeplatsen togs av Citrus A.T. (Ricky Eklund) efter fin resa i vinnarhålet. Noterbart från Bergsåker även den läckra spetssegern för Global Adventure värd hela 200 000 kronor i Norrlands Elitserie-final för 3-åringarna. Treåringen ägs av Veckestrands El AB mfl, och kom hem på ruggiga segertiden 12,3/2140a!
Dannero körde trav på lördagskvällen och där blev det två nya Solängetsegrar. Duktige Patrik Sjöberg har fått ordning på Sallys Euphoria som spräckte nollan i 24:e försöket. Detta i sjunde starten för nye tränaren. Nu körde Ingvar Nyberg och det blev en säker spetsseger på för klassen goda 15,4/1640. Ulrica Håkanssons nyförvärv African Coast har inlett synnerligen övertygande i nya regin. Susanne H Osterling körde även i tredje starten och paret verkar trivas alldeles ypperligt tillsammans (två segrar och en andraplats). Nu blev det en resa i tredje par utvändigt med gåvillig attack 800 kvar. African Coast övertog redan i sista sväng efter en rykande långsida och gled sedan undan på enkelt sätt. Segertiden 15,7/2160 och närmast väntar spännande V75-start på Hagmyren.