3 augusti, 2019

Susanne Osterling svensk mästarinna på nytt

Susanne H Osterling kunde titulera sig svensk mästarinna för andra gången i karriären då Dam-SM avgjordes i Gävle. Susanne har vunnit många lopp med hästar tränade av Robert Bergh och nu blev det en fullträff med sjuårige segermaskinen Caligula.

385 segrar på nästan 4800 körda lopp är facit för Susanne H Osterling.
Segrar i damlopp har blivit något av Osterlings signum. I Hertiginnan av Västergötland Kronprinsessan Victorias lopp på Axevalla har det exempelvis blivit fem inteckningar under åren, varav tre med hästar tränade av Robert Bergh.
På fredagskvällen fick Susanne återigen chansen med en häst från Åbytränarens stall. Det slutade med en andra inteckning i Dam-SM, nu med sjuårige valacken Caligula.
Osterling styrde resolut till ledningen efter 600 meter i en öppning i trakterna av 1.10,0. Emilia Leo kom därefter upp på utsidan med spelfavoriten Vine Vision.
Favoriten låg på en del under loppet och Caligula svarade för en mycket stark insats. Tvåa slutade B.W.L. Ruthless med Bodentravets Hanna Olofsson i sulkyn som fick lucka från tredjeparet invändigt.
– Det blev en väl tuff körning tyckte jag. Det är en fantastiskt fin häst men det är ju alltid så att man börjar tveka om man kört undan lite för tidigt. Men han höll fantastiskt bra och vann trots allt enkelt, sa Susanne Osterling, som tog sin första seger i loppet 2014 med Marcus Savin-tränade Saxo Holmsminde.
Caligula ägs av Ecurie Etoile Sweden HB i Sundsvall. Segern i Dam-SM var hästens nionde i karriärens 13:e start. Segertiden skrevs till 1.12,8 över 2140 meter med bilstart.
– Jag har fått chansen att köra många fina hästar åt Bergh i många damlopp och det är jag otroligt tacksam för. Det har lyckts bra, sade Susanne Osterling som körde i Ecurie Etoiles ägardress.

Stort grattis Susanne, vi är stolta att ha dig som tränare på Solänget!