10 december, 2019

Susanne nominerad som Årets Normbrytare

Susanne Osterling har som en av tre kvinnor nominerats till utmärkelsen Årets Normbrytare. Det är kvinnonätverket Klöver Dam som står bakom nomineringen. Vinnaren presenteras vid Företagargalan torsdag 6 februari.

– Det var verkligen överraskande och jag är otroligt glad, säger Susanne några dagar efter det att nomineringarna har offentliggjorts.
Susanne har länge tillhört de absolut bästa kvinnliga travkuskarna i landet och är tveklöst en av de mest meriterade. Hon driver också en egen verksamhet som proffstränare vid Solängets travbana. Det här året har Susanne bland annat segrat i Dam-SM.
– Jag har aldrig sett mig själv som just normbrytare, men travet är ju en mansdominerad sport så jag förstår ändå att många andra kanske tycker det. Det är roligt att få bli nominerad och jag känner mig stolt, konstaterar Susanne som naturligtvis kommer att medverka vid galan med nervös väntan innan priset skall utdelas till någon av de tre nominerade.

Motiveringen lyder;

KlöverDam har fått haft äran att överraska Susanne Osterling med en nominering till Årets Normbrytare med följande motivering:
”Susanne Osterling tog ut sin proffslicens 2005. Som Montéryttare, travkusk och travtränare är hon verksam i en traditionellt sett, manlig bransch. Susannes kunskaper och hängivenhet till travsporten har resulterat i många vinster genom åren med flertalet historiska segrar. Hennes brinnande engagemang för hästar och trav går inte att ta miste på. Yrket är i sig normbrytande men för Susanne är det en livsstil.”

Fotograf: Carola Harnesk

/B-O Månsson