6 september, 2019

Spänd förväntan

För glada Pernilla Nordlund väntar en väldigt spännande morgondag. Hennes ögonsten Uncertain When ska starta i V75 på hemmaplan.

Pernilla Nordlund är en av många duktiga amatörer på Solänget. Hon stretade på länge med första travhästen Pelikan Mero som tävlade till 15 års ålder men aldrig vann lopp på 81 starter. Därefter köpte hon varmblodige Uncertain When som hittills haft en betydligt vassare tävlingskarriär. Den sexårige valacken har tagit elva segrar på 42 starter och tjänat 374 000 kronor. Och nu stundar V75-start på hemmabanan Solänget. Vi måste ju få fråga om tränaren är lite nervös…?
– Ja, usch! Det har jag varit sedan i söndags. Det har varit en pärs hela tiden sedan startlistan kom. Men det ska ju naturligtvis bli jättespännande att få tävla i V75 på hemmaplan. Jag tror också att många vänner och bekanta kommer för att titta och heja på min häst. Det känns ju lite extra roligt såklart, inleder Pernilla som är en glad tjej och alltid har nära till skratt.
Hur är då läget med Uncertain When (lopp 5/V75-1)?
– Allt är bra! Vi behandlade hans bakknän efter Ovikenstarten och han känns jättefin. Senast var jag otroligt nöjd med honom på Bergsåker, då han blev fyra på fin tid i tufft gäng. Då hade han spår åtta bakom bilen men är startsnabb och nu har vi ju ett roligare läge (3). Jag tror dock att de två invändiga också är startsnabba så det blir väl knappast någon ledning. Däremot hoppas jag att han kan slinka ner på innerspåret. Kusken får inte vara på honom från början, då kan Uncertain When bli lite tjurig. Hästen har fin form och startpoäng som räcker för att komma med på V75, då måste jag ju såklart prova på hemmaplan, fastslår Pernilla.
Hurt långt sträcker sig dina förhoppningar imorgon?
– Man har ju alltid lite hopp om seger. Men man måste också vara realist och det blir tufft att vinna. Tidigare hade jag varit mer orolig för vädret om det blir regn, men även det fungerar klart bättre numera. Jag är nöjd om han tjänar pengar men allt kan hända så helt uppgiven känner jag mig inte på förhand, avslutar Pernilla som äger och tränar ett av omgångens hemmahopp i Solängets V75-omgång.
/BOM