21 juli, 2020

Solängetsegrar

Tre fina fullträffar för duktiga Solängethästar.

Det har blivit tre nya Solängetsegrar vid de två senaste tävlingsdagarna på Dannero. Ådalsbanan övertog Hotings lunchtrav fredag 10 juli och vad passade då bättre än att Hotingvännen Patrik Sjöberg vann ett av loppen. Nyförvärvet Socrates Face har inlett snyggt i ny regi med två segrar på fyra starter. Den storvuxne sexåringen är en maffig sort som blir spännande att följa framöver. Kördes nu av Mats E Djuse som tidigt lämnade andra ytter för avancemang till dödens. Satt sedan lugn när ledaren drog undan ut på sista långsidan, gick i senare närkamp och kopplade greppet då ledaren galopperade i sista sväng. Socrates Face gled sedan undan till enkel seger med sparade krafter på 17,4/2140. ATG-oddset 2,72 och förstapriset 20 000 kronor.
I lördags fick Superdry Pellini till det efter två raka diskningar. Första årssegern i fjärde försöket för det sexåriga stoet som nu kördes av Per Linderoth. Spets från springspåret och sedan säkert undan inne på spurtrakan. Superdry Pellini tränas av Kenneth Thelin och vann på 16,7/2140 till ATG-oddset 3,34. Förstapriset 10 000 kronor och stoet är anmäld till Umåker 24/7 där hon har en perfekt uppgift i ett breddlopp.
Första årssegern var det även för Lollipop Girl som äntligen fick till det. Sjuårsstoet har haft fin form länge men även massor av missflyt. Nu var det dags för forne Solängettränaren Krister Söderholm som samtidigt tog sin 2000:e kuskseger i karriären.
Lollipop Girl tog täten i första sväng och drog sedan i pigg stil. Höll jämn fart som ökades något efterhand och inne på upploppet var det inget snack om saken. Bara bäst denna kväll och vann på 14,7/2140 till ATG-oddset 6,55 och förstapriset 20 000 kronor. Ulrika Rehn sköter träningen.
/BOM