6 juli, 2020

Ricky är Topp-3 i landet!

Det går bra nu! Ricky Eklund krigar i Sverigetoppen.

I fredags gjordes bokslut för Hästveckan i Lycksele, då man körde årets tredje och sista tävlingsdag. Det blev en ny triumf för Ricky Eklund, nu med treåriga stoet Diadora Drive som tog sin första seger i sjätte starten.
det blev en lugn och stabil avgång från innerspåret. Diadora Drive sågs sedan som femte, sjätte häst i väldigt utdraget fält. Ricky satt lugn då det kubbades i täten, men klev in i matchen när hästarna svängde ut på sista långsidan. Diadora Drive kom snabbt upp utvändigt om ledaren och kopplade greppet redan i sista sväng. Höll sedan säkert undan och vann på 18,6/2140a till ATG-oddset 25,91. Förstapriset 12 000 kronor.
Som kusk ligger Ricky för närvarande på en fin fjärdeplats bland landets samtliga amatörkuskar. Detta var hans åttonde årsseger på 74 starter som inbringat 277 300 kronor. Som B-tränare innehar Ricky tredjeplatsen med nio segrar och 240 800 inkört. Jasmine Ising (Solvalla) leder med elva segrar, före Hanna Lähdekorpi som likt Eklund också har nio segrar, men fler andraplatser. På den topplistan platsar även Lennart Frölander som åtta med sju årssegrar.
/BOM