7 augusti, 2018

Prova på gratis TRAVSKOLA

ÖPPET STALL

Prova-på-travskola!

Söndag 12 augusti

10.00 – 12.00

Välkommen till oss på Solänget travskola. Hos oss får du prova borsta, fläta, rida och köra våra snälla ponnyer tillsammans med utbildade ledare. Anmäl er gärna via sms till 072-719 35 55

Vi har kurser för alla!

JÄRNKURS tisdagar eller onsdagar 17.00–19.00

Järnkursen är det första steget i Travskolans utbildningstrappa. Här lär du dig säker hästhantering och hästens dagliga rutiner. Självklart myser och pysslar vi med hästarna i stallet och du får prova på att både köra och rida våra ponnyer! Från 7 år. Kostnad 106 kronor per timme.

KNATTEKURS torsdagar 17.00–18.00

Knattekursen har som mening att på ett lekfullt och säkert sätt lära barnen mer om hästar. Vi varvar ridning med körning och myser med hästarna i stallet.

Från 4 år. Kostnad 106 kronor per timme.

VUXENKURS 4 VECKOR torsdagar 19.00–21.00 vecka 34-37 eller vecka 38-41

Det är aldrig för sent att börja med trav! Därför erbjuder travskolan vuxenkurser, både för dig med liten eller stor erfarenhet inom sporten. Här lär du dig allt från att borsta och sela hästen på ett säkert sätt till att köra ponny och stor häst på träningsslingor och stora tävlingsbanan. Kostnad 106 kronor per timme.

PONNYMONTÉKURS söndagar 10.00–12.00

Under kursen kommer vi att variera ridning med sitsträning, teknik, balansövningar, styrketräning och mys med hästarna i stallet. Här ska du kunna rida självständigt i skritt och trav. Från 7 år. Kostnad 106 kronor per timme.

 

Varför travskola?

På travskolan lär man sig inte bara att köra eller rida, utan även ta hand om hästen som individ och det mesta omkring dem och travet. Vi börjar lektionen med att ta in hästarna från hagen, varvar pyssel med teori och kör eller rider i skogen, paddocken eller på stora tävlingsbanan. För att sedan ta hand om hästarna efteråt så som att borsta och duscha dem.

 

Fördelar med travskola:
– Vi varvar ridning med körning.
– Våra lektioner är två timmar.
– Vi har små och snälla ponnyer som alla kan sköta, rida och köra.
– Vi har många utbildade ledare.
– Du som förälder behöver inte närvara vid lektionen, stå i någon cafeteria eller vara aktiv vid någon typ av försäljning.

Solänget travskola 072-719 35 55 eller maila till erika.lundquist@solanget.travsport.se / nathalie.jonsson@solanget.travsport.se