8 juni, 2020

Ny V75-seger för Karlsson

Björn vann Sjunga Best Minne med Spang Viktor.

Det blev en Solängetseger vid Östersundstravets V75-tävlingar i lördags. Och det var åter Björn Karlsson som stod för fullträffen. Han serverade Spang Viktor rena drömresan, och hästen som är under kraftig utveckling tackade med att spurta till säker seger. Paret inledde i tredje par invändigt och kom sedan ut i andra ytter över sista långsidan. Björn kunde vänta innan han attacken sattes in vid utgång ur sista sväng. Spang Viktor spurtade bäst av alla över den långa upploppsrakan och vann säkert med halva längden på fina 24,0/2140m. Det handlade om årets upplaga av anrika Sjunga Best Minne med 110 000 kronor i förstapris. ATG-oddset 6,45.
Björn Karlsson har generellt väldigt hög segerprocent, inte minst när han provar lyckan i travets elitserie. I år har han tagit sju segrar på 27 starter med nästan 750 000 kr inkört. Inom V75 har han gjort fem starter som resulterat i två segrar och två tredjeplatser som inbringat hela 438 000 kronor.
Redan på lördag gör man ett nytt försök på Bodentravet där Spang Viktor och Björn Karlsson åter lottats till perfekt utgångsläge med bricka ett.
/BOM