30 juli, 2018

Magic Allybis bärgade seger till Kornsjö!

Familjen Frölanders Magic Allybis gjorde en heroisk avslutning sista 800 meterna ute i spåren när han krigade in till linjen i strid med Beyond Tested. Foto Girlpower HB.

En härlig V64-kväll på Solänget där vädret var med oss och banan presenterades i ett mycket fint skick. Mycket bra yttre förhållanden och vi fick se fina prestationer på ovalen ikväll. Bl.a. ett banrekord av fyraåriga och tillika dräktiga Myrs Hera som vann på 1,27,8 full väg redan i kvällens första lopp. Och mera skulle komma. Labero Broline vann på fina 12,4 efter en snabb avslutning upploppet ned från köposition. Fina prestationer av Mr Clayton J.F. i treårsloppet och av storfavoriten Quality Tilly som är en läcker individ. Liten skräll av Mia Sånna i fyraårsloppet och en härlig taktisk triumf av Ulf Ohlsson bakom U.R.Faxe i Nordgubbens Minne när han inte gav favoriten Vertigo Knekten någon lucka, hermetiskt instängd i vinnarhålet.
Och sedan det bästa av allt striden mellan Magic Allybis och Beyond Tested där den förstnämnde var bäst ikväll. Magic Allybis ägs av Linda och Lennart Frölander som också tränar hästen. Ikväll satt Krister Söderholm i vagnen.
Ulrika Rehn hade ytterligare två andraplatser ikväll förutom den med Beyond Tested. Tvåa var även Voulez Vous och Lollipop Girl. Så trots utebliven seger tror jag hon känner sig ganska nöjd med kvällen ändå.

PF