29 april, 2020

Ledaren – Årspremiär utan publik

Oroliga tider.

Det råder synnerligen oroliga tider och för många har tillvaron vänts helt upp och ner. Corona-pandemin sätter djupa spår i vårt samhälle. Viktigast av allt just nu. Fortsätt ta eget ansvar!

Vi har laddat länge för den nya travsäsongen på Solänget. Och tanken var att gå ut hårt med tre starka publikevent under maj månad. Av detta blir nu intet. Vi får alla gemensamt laga efter läge och helt enkelt förhålla oss till den minst sagt knepiga situationen. Vi måste alla göra precis allt vi kan för att undvika onödiga risker för ökad smittspridning.
Tävlingarna genomförs, men utan publik. Efter folkhälsomyndighetens hemställan och regeringens beslut, fattade Svensk Travsport redan den 12 mars beslut om att stänga samtliga publikområden på svenska travbanor. Under tävlingsdagen fungerar anläggningen som en strikt arbetsplats. Tillträde har således endast de som är här för att utföra ett arbete; travets tränare, kuskar, hästskötare och banpersonal. Detta måste utan undantag respekteras av alla.
Svensk Travsport har därutöver infört en rad stora åtgärder för att minska risken för smittspridning med ett flertal restriktioner kring stallbacken. Tänk särskilt på att visa hänsyn och undvika köer/trängsel. Vi vistas utomhus, över stora ytor och utan fysisk kontakt. Håll avstånd. God handhygien. Ombyte bör ske i bilen eller på annat enskilt sätt. Och om du uppvisar minsta sjukdomssymptom – stanna hemma!

/B-O Månsson,
travbanechef