18 juni, 2018

Känslosam seger!

Vissa segrar kommer när de som bäst behövs. Ikväll på Solänget kom en sådan seger. Marine Holmgren har haft en minst sagt omtumlande vecka. Och när det som bäst behövdes segrade hennes Thwima!

Det började för en vecka sedan när Marine blev omkullsprungen av tre hästar. Det hela slutade med en sjukhusvistelse på några dagar för henne. Under tiden fölade hennes fölmärr, en frisk liten krabat kom till världen. Men strax därpå insjuknade stoet och dog. En lång färd för att hitta en ny mamma till den lille. Men man lyckades till slut med ett sto som i sin tur förlorat sitt föl. Efter allt detta sammantaget måste kvällens seger med Thwima värma extra mycket. Vissa segrar gläds man lite extra åt, detta var en sådan.
Thwima gick ett rejält lopp och sträckte på sig rejält och fick tandemaljen först över linjen i en hård duell med Tyrillon. När hon funkar så är hon riktigt bra denna Thwima. Duktig i sulkyn var också champion Susanne Osterling.

Glatt ägargäng efter Thwimas seger! Foto: Girlpower HB.

Ytterligare en hemmaseger ikväll. Hulte Idun bärgade sin andra seger på Solänget för året. Denna gång rattade Daniel Wäjersten tränare Björn Karlsson och ägarna Hulte Idun HB, Domsjö:s springare. Ett glatt odds 21 ggr pengarna till hans följare.

Hulte Idun på väg mot lätt seger ikväll. Foto: Girlpower HB.