18 november, 2019

Imponerande uppvisning av Bourne Dominion

Bourne Dominion totalt överlägsen vid andra årssegern.

Treårige valacken Bourne Dominion har visat lovande fartresurser men inledningsvis har det mest bara strulat. I takt med ökad rutin har dock hästen hittat stilen allt mer och han blir mycket intressant att följa framöver.
Vid gårdagens GS75-tävlingar på Östersundstravet tog Bourne Dominion en mycket imponerande seger i Svensk Travsports Unghästserie. Det är rutinerade amatören Per-Erik Wågström som tränar treåringen och igår satt Dannerokusken Micael Melander i sulkyn. Bourne Dominion kördes på säkerhet från start, togs lugnt men kom ändå iväg som fjärde häst. Efter första 500 sågs hästen som första i andraspår men dödensresan bekymrade inte ett smack. Han såg spänstig och fin ut hela vägen och ut på sista långsidan pressade han sig förbi ledaren, övertog 600 meter från mål och försvann sedan till fullständigt överlägsen seger med till synes gott om krafter kvar. Segertiden 17,1/2140 och förstapriset fina 50 000 kronor.
Detta var hästens andra årsseger. Pelle Wågström körde honom själv vid segern i ett breddlopp på Hagmyren i slutet av september. Pelle har fyra hästar på träningslistan och det ser onekligen väldigt bra ut inför det framtida tävlandet. Åttaårige Bourne Identity som tagit nio segrar men slutat tävla. Santana’s Ultimate har gjort det väldigt bra hela tiden men haft mycket otur och är ännu segerlös. Har dock noterat fyra andra- och två tredjeplatser och vinner precis när som helst… På listan hittar vi även 2-årige Spybourne som sprang godkänt premielopp i september.
/BOM