20 augusti, 2019

Imponerande hemmasegrar

Vid gårdagens tävlingar på Solänget bjöds publiken på tre imponerande hemmasegrar.

Kallblodige nioåringen Dans Mysak (Gunnar Kristoffersson) har kommit igång på allvar och tog nu sin tredje årsseger. Fuxen kördes av Micael Melander som hade taktiken klar på förhand. Det blev ledning från start till mål och man höll undan på säkert sätt trots flera ”tryckare” på vägen. Dans Mysak vann på 31,5/2640 och belönades med 30 000 kronor i Svensk Travsports Kallblodsserie.
Segervane New Joker (Åsa Näsman) har inte riktigt fått till det på slutet men visade att formen sitter. Körande Ove A Lindqvist tog det lugnt från start men gled tidigt fram i den s k dödspositionen. Väl där kontrollerade man fältet och den sexårige valacken gled undan till övertygande seger på 13,9/1640a. Förstapriset 25 000 kronor. New Joker ståtar nu med 12 segrar på 25 starter och den glada ägaren Åsa Näsman meddelade att man nu siktar mot V75-start på hemmabanan, lördag 7 september.
11-årige Ålia Rännil (Anna Rudsten) verkar vara i sitt livs form. Hästen utstrålar harmoni och vann med till synes gott om krafter kvar. Ledning från start till mål för Ulf Eriksson som är obesegrad med hästen efter två försök. Ålia Rännil kom hem på 29,1/2640 och tog här sin tionde seger i 41:a starten.