5 oktober, 2018

Hjälp oss…att hjälpa!

Nu har vi en möjlighet att ge funktionshindrade människor en positivare fritid och där av köpa en ponny som kan dra en handikappanpassad vagn.
Problemet är att vi inte har pengar.
Därför har vi startat en insamling!

För människor med en funktionsnedsättning kan hästen och stallet vara en frizon, en stunds träning av kroppen där man stärker koordination, styrka och balans men även ger det en avkoppling, återhämtning och dessutom ger hästen möjligheten att komma ut i naturen och vara rörlig.

För ett tag sedan skänktes en handikappanpassad vagn av bröderna Sedin till travskolan. Men tyvärr saknar de en ponny som kan dra denna vagn och det krävs en tålmodig, stark och snäll häst.

Travskolan har nu fått en chans att få köpa Gotlandsrusset Gustav 5 år, världens bästa och snällaste häst för ändamålet. Det här innebär att fler människor i regionen får möjlighet att uppleva närheten till häst och natur på ett roligt sätt.

Vill ni vara med och hjälpa? Vi skulle vara otroligt tacksamma om ert företag kan sponsra med ett valfritt belopp och göra det möjligt för funktionshindrade människor att komma nära hästen, naturen och travsporten.

Vill ni som företag vara med och stödja oss, ta kontakt med Camilla Schildt, så fakturerar vi den summa ni vill ge till Travskolan. camilla.schildt@solanget.travsport.se

Privatpersoner får gärna swisha till: 123 311 19 52 och märk med ”Hästen Gustav”.

Inför vår sista travtävling för året 2018, lördagen den 13 oktober mellan kl.11.00–14.00 har ni möjlighet att träffa Gustav och några av hans ponnykompisar från travskolan på publikplats.

Varmt välkomna! / Solänget

Här finns en PDF-fil om insamlingen >>