13 september, 2018

Härliga framgångar för Solängethästarna uppe i Boden

Björn Karlsson och Susanne Osterling styrde kosan norrut ikväll mot Boden. Och det blev en lyckad tripp för de båda.

Björn Karlsson hade i ca tre månaders tid siktat på Greivins Minne med Backegubben. Han gick ut i det första försöket, den lägre försöksavdelningen och detta från bricka 11 bakom bilen. När Karlsson gav sig av framåt i tredjespår fick han svar och vandrade lugnt i rygg ute i tredje spår innan han blev tvungen att runda i fjärde spår. Han gick starkt men fick aldrig riktigt slag på hela vägen ledande Tjomslandhästen Lykkje Erna. Men en andraplats blev det på km. tiden 1,29,0. Han är säkert än bättre i finalen nästa torsdag.
I andra avdelningen hade Björn Åstas Marcus. Han hade lottats till spår ett och det utnyttjade Björn till att ta hand om taktpinnen och sedan stred han säkert och sträckte på huvudet och höll undan till seger på km. tiden 24,5. Nu blir det spännande att se fram mot finalen nästa vecka och då väntar 100.000 kr till vinnaren. Ägare till Åstas Marcus är Åstas Marcus HB i Domsjö.
Björn hade även med sig en comebackande Tangen Haap i Sleipners septemberpris. Från sitt tillägg vandrade Björn framåt 1200 kvar. Med i ryggen gick Myr Faksen. I ledningen satt Susanne Osterling med Umåkershästen Rote Jon. På sista bortre plockade Björn upp sin häst lite grann då han körde mot Myr Faksen som han trodde var den som var farligast emot. Men det skulle visa sig att Susanne fick Rote Jon att bjuda till ordentligt och en härlig envig dem emellan upploppet ned bjöds vi på. Stenhårt i mål men huvudet först hade Tangen Haap, Rote Jon. En härlig comeback av Tangen Haap som ägs av Stall Sedin HB i Arnäsvall. Segertiden 1,24,6.
Dessförinnan visade Susanne Osterling upp Carisma Mearas i en bländande författning. Från tillägg och springspår med hjälp av springband hittade hon direkt fram till andra ytter. Där såg Carisma ut som en tankad tiger och när Susanne styrde ut henne mitt på sista bortre så small det bara till. Pang! Tre, fyra, fem längders försprång till de övriga. Och inte slog hon av på farten i sin ensamhet när hon stegade ifrån till överlägsen seger för en mycket rörd Susanne som väntat så länge på just denna seger. Segertiden finfina 1,13,4, nytt rekord. Några av ägarna i Stall Carisma Mearas var på plats i vinnarcirkeln och kramade om Susanne.

Vi kan nämna att det gått bra för Björn Karlsson i Boden i år 6 segrar och ett andrapris på 8 starter!

PF