5 mars, 2020

Granit Palema vann igen

Imponerade vid tredje raka raka segern.

Granit Palema är ett synnerligen lyckat nyförvärv hos Bjästaamatören Marlene Näslund som köpte hästen i augusti förra året. Från mitten av november gjordes tre starter som resulterade i två fjärde- och en andraplats. I år har det blivit tre raka segrar på tre försök som inbringat 85 000 kronor.
Vid gårdagens lunchtävlingar på Gävletravet kördes den femårige valacken åter av Magnus A Djuse. Man inledde med spår 8 i volten men det öppnade sig tidigt då några konkurrenter galopperade och det samtidigt blev utdragen spetskörning. Djuse kunde plocka ut hästen i andraspår nästan direkt och körde sedan framåt som första i andraspår. Granit Palema svarade attacker ute på sista långsidan, gick i rejäl närkamp med ledaren genom slutsvängen och kopplade greppet direkt när man svängde in på upploppsrakan. Granit Palema gled sedan undan på snyggt och ohotat sätt. Segertiden 15,7/1640m och förstapriset 25 000 kr.
Det är nog dags att ta hästen på allvar. Första segern till ATG-oddset 5,69 och andra som favorit till låga 1,67. Nu plötsligt bortglömd till hela 14,62…
/BOM