22 januari, 2020

Genuin Solängetstam bakom lunchseger

Santana's Ultimate spräckte nollan vid dagens spurtseger på Skelleftetravet.

Femåriga stoet Santana’s Ultimate har svarat för en lång följd av fina insatser utan att få vinna. Men vid dagens lunchtävlingar i Skellefteå var det äntligen dags. Hon kördes av Micael Melander som serverade en perfekt resa i rygg på ledaren. När man svängde in på upploppet valde Micke bort möjligheten att nyttja norrbanans Open Stretch, attackerade istället utvändigt om ledaren och via en visslande avslutning hann Santana’s Ultimate fram precis på ritsen. En mycket välförtjänt fullträff på fina 14,9/1640a. Förstapriset 22 000 kronor och ATG-oddset tokhöga 13 gånger pengarna.
Santana’s Ultimate tränas av Solängetprofilen Per-Erik Wågström som fått en flygande start på den här travsäsongen. Nyligen vann ju även Bourne Dominion, och på stallets fyra årsstarter har det blivit två segrar, en andra- och en fjärdeplats som totalt inbringat 73 800 kronor.
För det välstammade stoet Santana’s Ultimate handlade det alltså om första segern i 26:e starten. Värt notera att det flyter framgångsrikt Solängetblod i hennes ådror. Stammoder är nämligen mormorsmor Asta May som i många år försåg Kenneth Karlsson med framgångsrika avkommor i flera led. Asta May var mor till bl a 80-talsstjärnan Sacramento Way som tog 44 segrar och tjänade nästan 900 000 kronor. Systern Sekina är mormor till Santana’s Ultimate. Hon segrade i rikstoton, tog 13 segrar och drog in drygt 600 000 kronor. Modern Santana tog två segrar på blott 20 starter och har även lämnat nämnde Bourne Dominion och Bourne Identity. Som ren kuriosa kan nämnas att Santana kördes av samma kusk vid de båda segrarna – just Micael Melander som så snyggt skötte tömföringen även vid dagens triumf.
/BOM