15 juni, 2020

Fyra fullträffar på Umåker

Solängethästar inledde med fyra raka på Umåker i fredags.

Umåker körde breddloppstävlingar i fredags och inledningsvis var det total Solängetdominans. Seger i de fyra första loppen. Först ut var Patrik Sjöbergs nyförvärv Socrates Face som kördes av Mikael Östman. Den storvuxne sexåringen gjorde andra starten i ny regi. Duktig som trea i den första och spelades nu till favorit i den andra. Kunde inte ta hand om ledningen direkt men Östman kom tidigt ut från innerspåret och övertog förningen efter 500 körda. Avståndet till konkurrenterna drygades ut allt eftersom och inne på upploppet joggade Socrates Face undan till överlägsen seger i fin stil på 17,9/2140 till ATG-oddset 1,81.
William Strand utvecklas som kusk och svarade för en riktig pangstart från springspår med Ricky Eklunds Estreem. Man satt i spets på kommandoordet ”kör” och sedan var det aldrig något snack om saken. Estreem fick rejäl press över sista långsidan, men svarade resolut och stack i sista sväng för att glida undan till enkel seger på goda 13,7/1640 till ATG-oddset 12,45. Strands femte årsseger som kusk, Eklunds sjunde tränarseger för året.
Ulrika Rehn har i sedvanlig ordning inlett året försiktigt men nu är de fina hästarna på gång. Första årssegern till stallet bärgades av Uncontested Match som kördes av Petri Airaksinen. Paret tog hand om ledningen och höll sedan jämn 16-fart hela vägen. Säkert undan till slut på 15,6/2140 till ATG-oddset 2,26.
Torbjörn Forslund har ett spännande nyförvärv i femåriga stoet Mellby Glorious som debuterade i nya regin efter åtta månaders frånvaro. Hon kördes av Olle Wäjersten och comebacken föregicks av synnerligen goda träningsrapporter. man började från bricka 12 och hamnade sist utvändigt. Lågt tempo i täten (19/1000m) men det spelade ingen som helst roll för utgången. Olle påbörjade ett avancemang 700 från mål och inne på upploppet avgjorde Mellby Gloriuos på snyggt sätt i opressad stil. Segertiden 17,3/2140 till ATG-oddset 1,81. Det här var faktiskt Forslunds första start som tränare sedan 2011, och första segern sedan 2008. Och Mellby Glorious blir spännande att följa framöver!
/BOM