30 april, 2020

Förtydligande angående ”trav utan publik”

Den 12 mars fattade Svensk Travsport beslut om att stänga samtliga publikområden på svenska travbanor. Tävlingarna är nu enbart en strikt arbetsplats.

Vi får en del frågor från aktiva om detta. Bland annat om medföljande till startande hästar.
Folkhälsomyndigheten har hemställt och regeringen fattat beslut om en förordning om förbud mot att hålla allmänna sammankomster med mer än 50 personer. Svensk Travsport följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer löpande och agerar för att skapa säkra arbetsplatser för travsportens aktiva, och för att minimera risken för smittspridning.
Detta innebär att våra travtävlingar är en strikt arbetsplats för travets tränare, kuskar, hästskötare och banpersonal (funktionärer). Tävlingarna sker utomhus, på stora ytor och utan fysisk kontakt. Vi vidtar också ytterligare åtgärder för att minska risken för smittspridning. En rad restriktioner har införts för att säkerställa arbetsmiljön i samband med tävlingarna.
– Det handlar om att i möjligaste mån minimera onödig risk för smittspridning. Håll avstånd och tänk på god handhygien. Byt om i bilen eller på annat avskilt sätt.

Det är väldigt viktigt att alla inblandade visar hänsyn och respekterar tagna beslut om begränsningar. Vi måste alla ta vårt ansvar i denna svåra stund. Det är endast de som är på plats för att utföra ett arbete som släpps in på stallområdet. Övriga kommer att avvisas. Alla publika områden är stängda.
– Nu är inte läge att ta med sig folk på jobbet. Grannar, vänner, släkt och bekanta ska/får helt enkelt inte följa med.

Obs! Om du är sjuk – stanna hemma!

/Solängets Travsällskap