7 maj, 2020

Första årssegern för Backegubben

Nosade ut konkurrent i stenhård slutstrid.

Björn Karlsson har inlett travåret starkt med sex segrar på 23 starter och stallet har redan dragit in 535 800 kronor. Vid gårdagens tävlingar på Bergsåker blev det V86-seger med Backegubben som kommit tillbaka fint och är på rätt väg efter halsoperation.
Den sexårige hingsten är en riktig ”snygging” som i läcker stil blixtrade till spets i snabb öppning. Karlsson valde dock att släppa täten direkt och liftade sedan med i rygg på ledaren. Luckan kom i sista sväng och sedan kom ny lucka invändigt om favoriten Gott Klirr som skaffat sig greppet i andraspår. Backegubben spurtade starkt och avgjorde med ”nos” precis på ritsen, före storskrällen Rubus.
Segertiden 25,5/2640a och förstapriset 60 000 kronor. Det var den sexårige hingstens första årsseger i sjätte försöket. Detta var ett försök i Dubbelcupen och Backegubben därmed klar för samma final i slutet av maj (Gävle) som stallkamraten Spang Viktor. Maj månad kan bli något alldeles extra för Björn. Topphästen Tangen Haap är också inbjuden att försvara titeln i Elitkampen på Solvalla…
/BOM