4 maj, 2020

Formidabel uppvisning av Spang Viktor

Fullständigt överlägsen i DC-försök.

Sexårige hingsten Spang Viktor har hela tiden visat hög kapacitet men också varit ojämn och det har strulat en hel del. Fungerat allt bättre i Björn Karlssons regi och nu är hästen verkligen på rätt väg. I torsdags gjordes den långa resan till Boden där man bjöd på en smått osannolik uppvisning.
Björn tog det lugnt från början och Spang Viktor var sist ut från tillägg, för en position som sjätte häst i andraspår. Tempot var lågt i täten och 1200 meter från mål gick man med i angrepp via tredjespår. Inget hände och ut på sista långsidan valde Björn att sända rejält med Spang Viktor som i det läget såg helt underbar ut. Hästen sköljde hela fältet på några hundra meter, övertog dryga halvvarvet kvar och försvann till överlägsen seger med halva upploppet. Spang Viktor travade 1,21 sista rundan!
Detta var tredje årssegern och med förstapriset 50 000 kr har hästen dragit in 121 000 bara i år. Segertiden 26,0/2160 och närmast väntar Dubbelcupsfinalen i Gävle 23/5 med hela 200 000 kr till vinnaren.
/BOM