3 juni, 2020

Fin tävlingskväll på Solänget

Med bland annat tre hemmasegrar.

Det bjöds på goda yttre förutsättningar och en riktigt fin tävlingsbana under Solängets breddloppstrav, med tre hemmasegrar under tisdagskvällen. Ricky Eklund är flitigt i elden och nu satte han dit egentränade Mogge Hall som tog sin andra årsseger. Hästen tvekade en aning från start men kom ändå iväg och fick en fin resa i andra par utvändigt. Sedan utvändigt om ledaren i sista sväng, pressade och övertog in på upploppsrakan för att glida undan till säker seger på 17,7/2140 till ATG-oddset 3,57.
Åselebon Arvid Eckerskog är licensierad på Solänget och han har verkligen fått ordning på sexåriga kallblodsstoet Prima Salvia som inlett säsongen med en tredjeplats i Skellefteå. Kördes då som nu av Katariina Palomäki som gjorde den långa resan från Boden för att vinna lopp. Prima Salvia övertog ledningen efter 650 meter och drog sedan undan flera längder före fältet. Kände sig nog lite ensam genom slutsvängen då hon liksom stannade och väntade in konkurrenterna. Tände om när hon utmanades över spurtrakan och höll undan till knapp men säker seger i tät slutstrid. Prima Salvia vann på 35,1/2140 till ATG-oddset 3,11.
Unga Emilia Hägglund (född 2001) tog karriärens första kuskseger med pappa Gregers Leo Sunrise. Den femårige valacken är synnerligen välstammad men har tidigare inte alls fått till det i lopp. Nu tog han travlivets första seger i 23:e försöket. Han var inte med i spetsstriden, gled efterhand upp utvändigt om ledaren, gick i närkamp ut på sista långsidan och övertog in på upploppet. Emilia satt hur lugn som helst i sulkyn och lät hästen göra jobbet. Leo Sunrise prang undan i fin stil till enkel seger på 18,4/2140 till ATG-oddset 11,85.
Glädjande kan också konstateras en fin tävlingskväll även i övrigt för ”hemmalaget” som noterade ytterligare sju pallplatser i form av fem andraplatser och två tredjeplatser.
/BOM