15 september, 2019

Fin debutseger för Moddtösa

Två hemmasegrar vid dagens breddloppstävlingar på Solänget.

Familjen Berglund i Skorped tillhör travsportens verkliga entusiaster. Erling Berglund har hållit på i många, många år och har nu glädjande ett riktigt löfte i fyraåriga kallblodsstoet Moddtösa. I dagens tävlingsdebut kördes hon av Robert Dunder och hon skötte sig perfekt i ett i övrigt väldigt stökigt lopp med många galopper och störningar. Moddtösa inledde snett utvändigt om ledaren men övertog förningen cirka 900 meter från mål. Inne på upploppsrakan gled hon undan till säker seger på dugliga 34,6/1640.
Andra hemmasegern togs av Superraja (Björn Karlsson) som äntligen fick till det efter att ha galopperat i sina tre första starter. Nu prickade Björn starten perfekt och kunde enkelt ta hand om ledningen, samtidigt som många andra istället gjorde bort sig med galopper. Björn höll jämn fart i täten och sista biten svarade Superraja en smygkörd konkurrent på riktigt fint sätt. Segertiden 18,6/1640. Från det här loppet tar vi annars med Bourne Dominions spurt till tredjeplatsen. Hittills har det mest bara strulat för den välstammade treåringen men här har Per-Erik Wågström en häst som kan gå riktigt långt när alla bitarna faller på plats. Passas framöver!
Garanterat gladast av alla denna dag var ändå Stina Sjöberg som vann lopp 7 med Gobo’s Uppercut. Som så många andra unga tjejer lever hon helt för travet och hästarna och nu tog 23-åringen från Vännäs karriärens andra kuskseger. Dagen började illa då Stina föll av i ridvärmning på rakbanan. Hästen kom lös och var alltså ensam då han återvände till stallbacken. Allt gick dock bra för både häst och kusk och banveterinären gav klartecken för start. Som alltså slutade med seger och efteråt kunde inte segerkusken hålla tillbaka sina känslor och glädjetårar. Travsporten är verkligen underbar!
/BOM