31 augusti, 2019

Fem Solängetsegrar på Umåker

Solänget dominerade gårdagens breddloppstävlingar på Umåker.

Det blev hela fem Solängetsegrar vid gårdagens breddloppstrav på Umåker. Ricky Eklund tog en tränaredubbel. Victor Karlsson körde Estreem i ett lärlingslopp. Paret brakade till tät direkt och Estreem gled undan till plättlätt seger på 15,5/2140a. Ricky körde själv Forza K. som serverades en fin resa i andra par utvändigt. Hästen framför galopperade ut på sista långsidan och då ”sände” Ricky. Forza K. blåste förbi ledaren ungefär 400 meter från mål och stack sedan undan till överlägsen seger på fina 14,5/1640a.
Dans Mysak (Gunnar Kristoffersson) tog sin fjärde årsseger, den tredje tillsammans med Fredrik Sahlén, som stor favorit i det inledande femhästarsloppet. Inledde med dubbla tillägg men avancerades lugnt för att överta redan efter 500 körda. Utmanades till slut men höll undan till knapp seger på 32,9/2180.
Marie Sjöberg har inte varit så flitigt i elden på senare tid. Hon tog två segrar 2008 och nästan på dagen elva år efter den senaste var det dags igen. Med Pappa Gunnars Palabra blev det ledning från start till mål. Segertiden 19,4/2140. Vi kan nog räkna med att både stoet och segerkusken (som nyligen fött tvillingar) kommer ta för sig mer framöver.
Johanna Persson har tidigare tre tränarsegrar med Minna C.G. i år. Nu kom den fjärde, men då var det hopplöst osäkre Jervjegeren som slog till. Ulf Arne Johansson körde den åttaårige valacken som var väldigt lovande hos Öystein Tjomsland men sedan tappade stilen. Jervjegeren gynnades av att stå ensam i startvolten och Ulf Arne försökte låta hästen springa på ensam där framme. Passerades dock av en konkurrent och ut på sista långsidan kom galoppen. Hästen ställde sig dock och kom tillbaka på mycket bra sätt. Kopplade greppet i sista sväng och travade sedan undan till säker seger på 30,7/2140.