31 januari, 2020

Backegubben till Paris

Solängettränaren Björn Karlsson får chansen att tävla med kallblodstravaren Backegubben på klassiska Vincennes i Paris, Frankrike!

I 17 år i följd kördes två populära kallblodslopp på travmetropolen Vinncennes i Paris. Förra året kördes dock inte dessa publikvänliga drabbningar, men nu är kallbloden välkomna åter till det stora travlandet Frankrike.
Loppen körs 16 och 20 februari och är som vanligt av landskampskaraktär med fyra svenska, fyra norska och fyra finska kallblod. Det svenska uttagningsloppet kördes nyligen på Bollnästravet och vanns av suveräne Ängsborken före duktige Guldtopp. Båda har dock tackat nej och därmed går chansen till uttagningsloppets trea Guli Rubin (Jörgen Westholm) och fyran Backegubben. Tränaren Björn Karlsson har glädjande valt att tacka ja vilket gör att vi har Solänget-representation i de här fina loppen. Det svenska laget kompletteras (via seedning) med två ytterligare Guli-hästar, Roy och Tor som båda tränas av Jan-Olov Persson.
Backegubben (6 år e Bork Odin – Norm Tora) är uppfödd av Björn själv och hingsten delägs av hustrun Ida som självklart följer med på det stora äventyret. Hyperkapable Backegubben har hittills tagit elva segrar på 28 starter och tjänat 540 000 kronor.
Solängets Travsällskap önskar hela gänget lycka till och kommer naturligtvis att följa de spännande loppen med stort intresse.
/BOM