20 mars, 2019

Backegubben glänste på Bergsåker

Vilket framtidslöfte Björn och Ida Karlsson har i stallet i form av egenuppfödde Backegubben! Foto: DAVID SCHREINER / TR BILD

Kraftigt uppanmäld var han Backegubben ikväll, för hästar till 800.000 och ston till 1,2 miljoner och själv hade han ”bara” 371.000 på kontot inför starten.
Men som man brukar säga, det hade ju inte Backegubben en aning om. Bra med från start utifrån sjättespår var Backegubben men tidigt visade ledande Hasse Bergh bakom Torpa Olea att man inte skulle släppa någon ledning. Förståndigt så backade Björn Karlsson ned Backegubben i ledarryggen istället och serverade honom ett smörlopp (han har ju en lång karriär framför sig och varför offra för mycket när man ändå är så uppanmäld). I sista sväng hade hästen utvändigt ledaren Delsbofaks gjort sitt och luckan uppenbarade sig för Backegubben. Pang! På några steg hade man avgjort loppet. Björn kunde bara sitta och njuta upploppet ned och göra segergest i god tid innan mål till plättlätt seger med många längder på nya rekordet 1,25,3. Förstapriset i detta DubbelCupslopp var 70.000 kr. Vilken glänsare och rätt inställning har han, här har Solänget en blivande stjärna som kommer att låta höra om sig i större sammanhang om han bara får vara frisk och hel.

Segergest från Björn Karlsson. Foto: David Schreine

I övrigt fick vi se en topprestation av Hunkydory Degato som kämpade in en andraplats i ett Diamantstoförsök. Hon fick öppna ordentligt för att komma till spets, 1,10,9 första 500 meterna. Fick sedan en väldigt het Rally Funny över sig och det var bara att släppa. Rally Funny drog ifrån de övriga men var helt iskall 600 kvar och Hunkydory kunde överta ledningen. Sedan blev det en kamp mot smygkörda Chacha Sisu som kom ut från tredje invändigt. Strid in på linjen och Hunkydory Degato fick släppa Chacha förbi sig med ett huvud. Hon är på gång igen Patrik Gidlunds fina sto. Andraplatsen var värd 62.500 kr.

Greger Hägglunds So Gå Ikaros avslutade riktigt vasst till en tredjeplats värd 11.00 kr. på nya rekordet 1,12,9

PF