16 januari, 2019

B-O Månsson ny travbanechef på Solänget!

Pressmeddelande från Solänget B-O Månsson blir ny travbanechef på Solänget Solängets Travsällskap har beslutat att anställa B-O Månsson som ny Travbanechef på Solänget.

Pressmeddelande från Solänget
B-O Månsson blir ny travbanechef på Solänget
Solängets Travsällskap har beslutat att anställa B-O Månsson som ny Travbanechef på Solänget. Han tillträder den nya tjänsten senast 15 april.
B-O Månsson är för närvarande anställd som sportchef på Bergsåker och Dannero med visst regionalt ansvar även för Östersundstravet samt sommarbanorna Hoting och Oviken. Men har ett förflutet även som sportchef på just Solänget, där han arbetade åren 1989 – 99.
– Det stämmer, det var där jag började inom travet när jag flyttade till Örnsköldsvik tack vare fotbollen. Jag har sedan hela tiden haft en del bisysslor och andra arbetsuppgifter på Solänget, men visst känns det nu som att komma ”hem” på riktigt, säger B-O Månsson som bor i Själevad med gångavstånd till travbanan.
– Det är så klart en av många plusfaktorer för min del. Nu har jag pendlat många tusentals mil med bilen i nästan tjugo års tid, och varit hemifrån alldeles på tok för mycket. Det blir så klart slitsamt i längden. Förutom närheten till min egentliga hemmabana känns det också väldigt stimulerande och spännande att vara med på Solängets framtidsresa. Travsporten är en fascinerande värld och vi står inför många nya utmaningar, konstaterar han.
Brytningen med Bergsåker och Dannero är helt odramatisk.
– Absolut! Det finns inga hard feelings och jag vill verkligen passa på att ta tillfället i akt att tacka alla mina tidigare arbetskamrater. Jag har haft jättefina år vid de här banorna och alltid trivts med ”travfolket”. Dannero är väl en av landets mysigaste småbanor, och Bergsåker har alltid haft otroligt hög klass på sina tävlingar med många av landets allra bästa hästar, kuskar och tränare.
Solängets Travsällskaps ordförande Göran Nordin är nöjd och glad att man lyckats återknyta Månsson till banan. Solänget har haft fina sportsliga framgångar de senaste åren och man ser framtiden an med stor tillförsikt.
– Vi tar vårt uppdrag för att nå målen i Pegasus 2020 på största allvar och vi vill vara en viktig kugge i den framtida svensk travsporten. Vi har sedan tidigare rekryterat kompetent personal på marknadssidan och det är med glädje vi nu knyter till oss B-O Månsson, som ny travbanechef, kommentar han rekryteringen av den ”nygamle” travbanechefen på Solänget.
För övrig info, kontakta;
Göran Nordin, tel 070-654 78 65
B-O Månsson, tel 070-666 09 21

FOTO : MH : B-O MÅNSSON SPORTCHEF DANNER