Nyheter

1 april, 2020

Stopp för provlopp, bygdetrav, ponnytävlingar och ponnykval

Ordinarie travtävlingar körs. Övriga former av lopp är inställda.

Svensk Travsport har tillsammans med travbanorna och SPTF beslutat att pausa alla provlopp, bygdetrav, ponnytävlingar och ponnykval. Förutom de ordinarie travtävlingarna som körs under strikt kontrollerade former, pausas alla andra former av travlopp tills vidare. Sedan 12 mars hanteras alla ordinarie travtävlingar som en arbetsplats med strikta restriktioner. Publikplatserna är stängda, endast personer som ska […]Läs mer »

1 april, 2020

Viktig information från Svensk Travsport

Informationen och frågor och svar om Covid 19 och travsporten har uppdaterats efter de senaste rekommendationerna och förordningarna.

Allmänna frågor och svar Kommer Svensk Travsport att ställa in travlopp med anledning av smittspridningen? Enligt rådande omständigheter kommer vi inte att ställa in några tävlingar. Sedan 12 mars hanteras alla travtävlingar som strikta arbetsplatser, där publik inte är tillåten. Endast personer med en uttalad arbetsuppgift har tillträde till området. Tävlingarna sker på stora ytor […]Läs mer »

31 mars, 2020

Travsällskapets årsmöte skjuts upp

Årsstämman flyttas fram till 15 juni.

Med hänvisning till den rådande situationen och utvecklingen kring covid-19 har Svensk Travsports styrelse beslutat att flytta fram datumet för årets föreningsstämma/fullmäktigemöte. Nytt datum: onsdag 24 juni. Enligt ST’s rekommendation har styrelsen för Solängets Travsällskap också beslutat att skjuta upp sin årsstämma, till måndag 15 juni. Särskild kallelse skickas som vanligt senare till travsällskapets medlemmar. […]Läs mer »

31 mars, 2020

Kvällens ”onsdagsträff” inställd

Vi gör allt för att undvika onödig risk för smittspridning.

Corona-situationen är allvarlig. Enligt myndigheternas råd, riktlinjer och rekommendationer gällande alla försök att begränsa onödiga risker för smittspridning (Covid-19), väljer vi att ställa in kvällens info- och diskussionsmöte i SolängsStugan (onsdagsträffen). Vi försöker i möjligaste mån att undvika ”sociala” sammanhang med fysiska kontakter. Det är också därför vi valt att i så stor omfattning (när […]Läs mer »

30 mars, 2020

Övertygande debutseger

Välstammade Gun Runner vann direkt i debuten.

Fyraårige valacken Gun Runner kom till Ricky Eklund i december förra året. Var nu redo för debut i samband med Hagmyrens breddloppstävlingar i lördags. Ricky körde själv och till en början handlade det bara om att komma iväg på vettigt sätt. Han körde på ren säkerhet och bland flera galopperande konkurrenter sågs Gun Runner tidigt […]Läs mer »

27 mars, 2020

Travtävlingarna fortsätter – med restriktioner

ST agerar för säkra arbetsplatser och minimal risk för smittspridning.

Svensk Travsport följer fortsatt folkhälsomyndigheternas rekommendationer löpande och agerar för att skapa en säker arbetsplats, för att minimera risken för smittspridning. Klicka här för att läsa mer; Svensk Travsport 27 mars

26 mars, 2020

Provlopp 200328

Provlopp, lördag 28 mars; provlopp 200328.doc

25 mars, 2020

Sleipners årsmöte 2020-04-02 – Inställt!

Få anmälda gör att vi väljer att ställa in årsmötet. Några av våra medlemmar utgör även riskgrupperna. Nytt datum meddelas senare. //Ordförande

23 mars, 2020

Skrällsegrar på Umåker

Royal Face och Spang Celin skrällde vid breddloppssegrar på Umåker.

Två Solängetvinnare chockade spelarna vid fredagens breddloppstävlingar på Umåker. Royal Face är en av 13 (!) hästar på Ricky Eklunds träningslista. Kördes nu av William Strand som svarade för en mästerlig styrning. Flera av konkurrenterna satsade friskt från början, samtidigt som William inledde lugnt men ändå kom igenom fint till en position i andra par […]Läs mer »