Nyheter

13 februari, 2020

Provlopp lördag 15 februari

Startlista; provlopp 200215.doc

11 februari, 2020

Spang Viktor överlägsen

Efter perfekt styrning.

Sexårige hingsten Spang Viktor har hög kapacitet. Vid gårdagens lunchtävlingar på Östersundstravet tog han första (men inte sista) årssegern. Det blev en lugn avgång från tillägg och länge bidades tiden djupt nere i kön (sjunde par utvändigt). Sedan serverades hästen rena smörresan av Björn Karlsson som stod för en perfekt avvägd styrning. Karlsson följde med […]Läs mer »

10 februari, 2020

Andra raka för Granit Palema

När Susanne dubblade på Umåker.

Umåker körde V64-tävlingar i fredags och Granit Palema övertygade vid andra raka segern. Kördes nu av Susanne Osterling och bara blixtrade till tät i rask öppning bakom bilen. Fick sedan anföra i behaglig fart första rundan, ökade ut på sista långsidan och stack undan till säker seger på 17,5/1640a. Förstapriset 25 000 kronor och femåringen […]Läs mer »

10 februari, 2020

Susanne Årets Normbrytare

Den 6 februari arrangerades den årliga Företagarkvällen i Örnsköldsvik. Den välbesökta tillställningen anordnades i Fjällräven Arena med drygt 400 gäster och för underhållningen svarade Martin Stenmarck och den magiska duon Brynolf & Ljung. Solängettränaren Susanne Osterling kammade hem utmärkelsen Årets Normbrytare för sitt hängivna arbete och fina framgångar i en synnerligen mansdominerad bransch. Solängets Travsällskap […]Läs mer »

6 februari, 2020

Provlopp 200208

Startlista; provlopp 200208.doc

6 februari, 2020

Välkommen Botnia Hästklinik

Vi tackar Evidensia för fint samarbete och hälsar Botnia Hästklinik välkommen till Solänget.

Evidensia har avslutat sin verksamhet vid Solängets travbana, och ersätts av nystartade Botnia Hästklinik som redan påbörjat sin verksamhet i travbanans lokaler. Botnia Hästklinik drivs av veterinär Ditte Vemming, tillsammans med Linn Thrana (leg djursjukskötare) och Terese Nilsen (vet assistent och ansvarig för kliniken i Umeå). Botnia Hästklinik är främst specialister på nedsatt prestation och […]Läs mer »

4 februari, 2020

Inget Parisäventyr för Björn

De svenska kallbloden tillåts inte starta i Frankrike.

Björn Karlsson och Backegubben var ett av fyra svenska ekipage som skulle vara med i de två årliga kallblodsloppen som körs på Vincennes. Nu blir det tyvärr inte så p g a en olycklig vaccinationsmiss. De fyra svenska hästarna är inte vaccinerade i tid mot herpesvirus vilket är obligatoriskt för att tävla i Frankrike. Därför […]Läs mer »

4 februari, 2020

Provlopp februari

Det är planerat att köra provlopp varje återstående lördag av februari (kan ställas in på grund av för få anmälda eller dåliga banförhållanden). Anmälan sker via hemsidans anmälningsformulär och efteranmälan sker i vanlig ordning till Ricky. Mer info under fliken ”Provlopp och provloppsinfo”.    

31 januari, 2020

Backegubben till Paris

Solängettränaren Björn Karlsson får chansen att tävla med kallblodstravaren Backegubben på klassiska Vincennes i Paris, Frankrike!

I 17 år i följd kördes två populära kallblodslopp på travmetropolen Vinncennes i Paris. Förra året kördes dock inte dessa publikvänliga drabbningar, men nu är kallbloden välkomna åter till det stora travlandet Frankrike. Loppen körs 16 och 20 februari och är som vanligt av landskampskaraktär med fyra svenska, fyra norska och fyra finska kallblod. Det […]Läs mer »

30 januari, 2020

Provlopp lördag 1 februari

Lördag 1 februari körs tre provlopp på Solänget. Startlista; provlopp 200201.doc