Nyheter

30 mars, 2020

Övertygande debutseger

Välstammade Gun Runner vann direkt i debuten.

Fyraårige valacken Gun Runner kom till Ricky Eklund i december förra året. Var nu redo för debut i samband med Hagmyrens breddloppstävlingar i lördags. Ricky körde själv och till en början handlade det bara om att komma iväg på vettigt sätt. Han körde på ren säkerhet och bland flera galopperande konkurrenter sågs Gun Runner tidigt […]Läs mer »

27 mars, 2020

Travtävlingarna fortsätter – med restriktioner

ST agerar för säkra arbetsplatser och minimal risk för smittspridning.

Svensk Travsport följer fortsatt folkhälsomyndigheternas rekommendationer löpande och agerar för att skapa en säker arbetsplats, för att minimera risken för smittspridning. Klicka här för att läsa mer; Svensk Travsport 27 mars

26 mars, 2020

Provlopp 200328

Provlopp, lördag 28 mars; provlopp 200328.doc

25 mars, 2020

Sleipners årsmöte 2020-04-02 – Inställt!

Få anmälda gör att vi väljer att ställa in årsmötet. Några av våra medlemmar utgör även riskgrupperna. Nytt datum meddelas senare. //Ordförande

23 mars, 2020

Skrällsegrar på Umåker

Royal Face och Spang Celin skrällde vid breddloppssegrar på Umåker.

Två Solängetvinnare chockade spelarna vid fredagens breddloppstävlingar på Umåker. Royal Face är en av 13 (!) hästar på Ricky Eklunds träningslista. Kördes nu av William Strand som svarade för en mästerlig styrning. Flera av konkurrenterna satsade friskt från början, samtidigt som William inledde lugnt men ändå kom igenom fint till en position i andra par […]Läs mer »

20 mars, 2020

Imponerande dubbel i norr

Spang Viktor och Hagentoy övertygade vid gårdagens V64-segrar på Bodentravet.

Spang Viktor startade med 20 meters tillägg i ett flerklasslopp. Kördes av sin tränare Björn Karlsson som tog det lugnt från början. Efterhand blev det en position i fjärde par utvändigt och 1100 meter från mål påbörjades ett lugnt avancemang via tredjespår. Spang Viktor ökade farten ute på sista långsidan, uppe som tvåa 500 kvar […]Läs mer »

16 mars, 2020

Solängets Travrestauranger OBS!! Endast Matlådor fom. Tisdag 17/3!!

Vi tar situationen på allvar och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer, tvättar händer ofta, torkar av handtag, använder handsprit och byter kontinuerligt serveringsbestick etc.

Vi väljer dock att ta det ett steg längre, fom tisdag 17/3 ändrar vi vårt arbetssätt. Detta i ett led att bidra till att minimera riskerna för att sprida Covid-19 i samhället, samt även för att skydda personalgruppen så vi kan säkerställa att produktionen av mat kan fortsätta. Fom Tisdag 17/3 har vi öppet 10.30 […]Läs mer »

16 mars, 2020

Isrivning

Under tisdagen kommer väghyvel att arbeta med isrivning på rund- och rakbanan.

Tisdag 17 mars kommer väghyvel vara på plats för att arbeta med isrivning. Tanken är att inleda med tävlingsbanan fr o m kl 07:00, och senare under dagen även riva isen på rakbanan. Banan och rakbanan är således stängd under tid då arbetet utförs på resp bana. /Sportkontoret

13 mars, 2020

Inga provlopp

Det körs inga provlopp lördag 14 mars.

Veckans provlopp ställs in p g a för få anmälda.

12 mars, 2020

Beslut om stopp för publik på svenska travtävlingar

Förbud mot offentliga tillställningar med fler än 500 personer.

Med anledning av den fortsatta spridningen av coronaviruset har folkhälsomyndigheten hemställt och regeringen fattat beslut om en förordning om förbud mot att hålla allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med mer än 500 personer. Svensk Travsports styrelse har utifrån den nya förordningen beslutat att från och med torsdagen den 12 mars kommer alla publikområden på svenska […]Läs mer »